Paco Galian: "Sols amb un MÉS fort a l'Ajuntament
                                                               podrem garantir polítiques progressistes”



El passat dijous, el segon de la llista de MÉS per Capdepera, Paco Galian, es va dirigir a un grup de simpatitzants i col·laboradors per a demanar-los un darrer esforç en la darrera setmana de campanya. Galian va dir que, atès tot el que ha passat en aquesta legislatura i el que s'està proposant de cara a la propera, sols si MÉS per Capdepera entra amb força a l'Ajuntament es podran garantir polítiques progressistes.

“Pens que a Capdepera es vol fer creure al ciutadà que tot allò públic és deficitari i dolent i, per contra, els serveis privatitzats passen a ser rendibles per art de màgia. Ara presumeixen d'haver reduït el deute, però això s'ha fet a costa d'una dràstica retallada de serveis. Des de MÉS pensam que s’ha de ser molt rigorós en la despesa pública i que qualsevol servei públic ben gestionat pot ser rendible econòmicament i socialment. Se'ns ven l’anomenada externalització (el que havíem conegut sempre com a privatització) com l’única forma d'ajustar els comptes i mantenir els serveis, quan de vegades suposa un increment dels preus i una minva de la qualitat, i únicament afavoreix els beneficis d’algunes empreses - va dir Galian - . Ara es parla de les escoletes i s’ha d’evitar que, una vegada més, l'únic que importi sigui l'oferta més baixa, mentre la resta de paràmetres de qualitat i condicions laborals queden relegats o senzillament ignorats. Qualsevol adjudicació, sigui a l’empresa que sigui, no ha d’anar en perjudici de la qualitat i en tot cas necessitarà un seguiment efectiu”.

Galian va afegir que ”hem de fer feina per implantar noves formes de governar més participatives, en què el ciutadà sigui escoltat de veres i el manteniment arribi a tots els barris, siguin cèntrics o no. I per dur-les a terme és important el compromís i la implicació del mateix ciutadà, però també un talant més receptiu dels regidors”.

Paco Galian va animar la gent recordant que MÉS pot aconseguir uns bons resultats si es fa arribar el missatge a tothom. “Hi ha molta feina per fer si arribam a governar: un pla general turístic urgent, un pla d'ajuda al petit comerç, la revitalització del casc antic de Capdepera, millorar la neteja i la jardineria i una major atenció als joves, no només en l'aspecte lúdic sinó també en la seva vessant formativa i laboral, entre d’altres”.

“Si els veïns i veïnes de Capdepera ens donen el seu suport, farem tot el que estigui en les nostres mans per dur endavant totes aquestes idees i canvis que creim que són necessaris. I garantim que treballarem per aconseguir-ho” - va acabar dient.

MÉS per Capdepera