PP 11.084 €, PSOE 7.211 €, UCAP 8.632 €, Es Grup 6.620 € i MÉS per Capdepera 863 € són les ajudes rebudes pels partits locals dels pressuposts de l'Ajuntament entre 2011 i 2013



 

 MÉS per Capdepera proposarà l'eliminació de les ajudes que des de fa anys contemplen els pressuposts municipals per als partits locals. MÉS per Capdepera hi va renunciar en els anys 2011 i 2012 a causa de la crisi, mentre que a l'any 2013 va sol·licitar una quantitat inferior a la part que li tocava. D'aquí les enormes diferències entre uns i altres. De l’any 2014 encara no tenim les dades, però entre 2011 i 2013, ambdós inclosos, les quantitats rebudes des dels pressuposts municipals són: PP 11.084 €, PSOE 7.211 €, UCAP 8.632 €, Es Grup 6.620 € i MÉS per Capdepera 863 €.

Des de fa temps els pressuposts municipals incorporen aquestes ajudes, les quals es reparteixen en base a una quantitat fixa per cada partit i una altra de variable segons el nombre de regidors. Per tenir-hi accés s'han de presentar factures i justificants de despeses (lloguer de local social, publicacions, fotocòpies, etc...).

Des de MÉS per Capdepera veníem observant les importants quantitats que rebien la resta de partits i vàrem demanar fa uns mesos un llistat complet des de 2011, a fi d'esbrinar-ne els motius. Tot i que a dia d’avui no hem tengut accés a les factures i rebuts detallats presentats per les altres forces polítiques, sí que podem confirmar que la major part dels diners rebuts són per pagar el lloguer dels locals. I mentrestant, MÉS per Capdepera, des de fa anys, realitza les seves assemblees i reunions en espais públics municipals o en locals diversos, bars inclosos, motiu pel qual pensam que els altres poden fer el mateix.

Creim que avui en dia, enmig d'una crisi econòmica i de confiança en la classe política com feia temps que no es veia, és l'hora de prendre la decisió d'eliminar aquestes ajudes, sobretot per l’abús que se’n fa. Els partits locals, si volem, hem de ser capaços de finançar-nos per mitjà dels nostres afiliats i simpatitzants: quotes, rifes, loteries, sopars, etc., sense necessitat de carregar les nostres despeses a les arques públiques.

En conseqüència, posarem la proposta damunt la taula a fi d'arribar a un acord amb la resta de forces polítiques.

 

MÉS per Capdepera