MÉS per Capdepera ha presentat a l'Ajuntament una sèrie de fitxes d'arbres singulars de Capdepera per a la seva catalogació i protecció

Ficus
 
MÉS per Capdepera ha presentat en el registre de l'Ajuntament una proposta per a catalogar i protegir tota una sèrie d'arbres singulars i únics del nostre municipi.

La tasca de trobar, descriure i amidar els arbres l'ha duit a terme en Felip Esteva, qui té elaborades les fitxes de devers 100 arbres singulars que destaquen per ser únics en la seva espècie, per la seva antiguitat, per les seves dimensions o simplement per la seva bellesa. Ja fa una sèrie d'anys, va posar a disposició de l'Ajuntament una feina semblant però fins al present no s'ha fet res. Cal recordar que en aquesta legislatura tampoc s’han aprovat els catàlegs de camins públics i de patrimoni, i per tant a la propera legislatura partirem pràcticament de zero.

Tot i que inicialment s'han presentat les fitxes de 28 arbres, la idea és que la tasca de catalogació per part dels tècnics es pugui ampliar a més exemplars. Entre els avui proposats hi ha ficus, ginjolers, xiprers, sivines, pins, oliveres, garrovers i garballons, entre d'altres; situats tant en zona urbana com en zona rústica. En Felip Esteva també compta amb un catàleg d'espècies endèmiques i la seva localització dins el municipi.

     
Olivera                                                                       Bellaombra

     
Surer                                                                          Pi


Des de MÉS pensam que és imprescindible que alguns dels arbres de Capdepera siguin considerats com a patrimoni natural susceptible de ser catalogats, protegits i conservats per les administracions públiques. En aquest sentit, hem de lamentar que, per exemple, fa uns anys es tallàs un d'aquests arbres espectaculars, com ara el xiprer de la illeta de Son Moll, perquè molestava per fer passar l'estesa elèctrica. En conseqüència, és necessari atorgar la protecció adequada a tots aquells exemplars dignes que en puguin gaudir les pròximes generacions i els turistes que ens visiten.
 

Garballó

MÉS per Capdepera