Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2103

“MÉS per Capdepera va proposar a Ganemos sumar forces, però la proposta ha estat rebutjada”





 

Mesos enrere, MÉS per Capdepera ja va oferir a Esquerra Unida la possibilitat d’unir forces de cara a les properes eleccions municipals. I ara que aquest partit ha liderat la creació de Ganemos Capdepera hem tornat a posar damunt la taula aquesta proposta.

Tot i que a les darreres municipals les formacions que integren MÉS per Capdepera van quadruplicar els vots aconseguits per la formació que conforma Ganemos, en cap cas s’ha ofert que aquesta coalició s’integri a MÉS. El que s’ha proposat és la fórmula MÉS-Ganemos, on cada coalició mantendria la seva personalitat i independència en igualtat de condicions, però posant un programa en comú per a governar. És més, tampoc s’ha volgut condicionar l'acord a l'acceptació de llocs concrets a les llistes, i de fet es va proposar, en cas de desacord en aquest aspecte, fer unes primàries obertes als simpatitzants per triar les posicions de sortida.

Finalment, tota oferta ha estat rebutjada, primer per Esquerra Unida i després per Ganemos, emparant-se en l'argument que no volen juntar sigles. Des de MÉS respectam la decisió, però pensam que això no té gaire sentit ja que Ganemos Capdepera utilitza precísament la mateixa fórmula que MÉS, és a dir, coalicions polítiques que cerquen superar les sigles dels partits polítics que les integren –PSM, Iniciativa Verds i Esquerra, en el cas de MÉS; i Esquerra Unida en el cas de Ganemos; i a partir d'aquí donar entrada a persones independents que no són de cap partit concret.

Tot i que la resposta era previsible, des de MÉS per Capdepera lamentam que no hagi estat possible l'acord. En qualsevol cas, pensam que a Capdepera ha arribat l’hora de noves formes de fer política, i estam preparats per a governar.

MÉS per Capdepera