Centenars de persones reten homenatge a Llorenç Tous, president honorífic, fundador de l’entitat i recent PREMI CAP VERMELL 2013

Siloé és una entitat dedicada a l’atenció de persones amb VIH/sida en situació de vulnerabilitat


El pati de l’escola pública Mestre Guillemet de Santa Eugènia ha omplert el seu aforament aquest vespre amb motiu de la celebració del 20è Aniversari de l’Associació

L’acte s’ha iniciat amb una benvinguda de mà de l’actor i presentador Joan Bonet i amb el reconeixement a persones i a entitats vinculades a Siloé, des dels seus inicis, bé sigui per la seva col·laboració o per la seva implicació i permanència a l’Entitat.

L’acte ha conclòs amb l’actuació del grup CAP PELA, que ha dedicat grans paraules d’admiració cap a l’entitat durant la vetllada.

A la celebració hi ha hagut una àmplia representació de col·lectius socials i de diferents administracions públiques de l’illa. Per la seva part, Fina Santiago, portaveu al Parlament Balear del grup Més, ha qualificat l’acte com a “senzill i molt contundent”.

A més ha assegurat, en relació amb la labor de la entitat que, “tant Siloé com Santa Eugènia varen ser molt valents en el seu moment de tractar una malaltia que fa 20 anys feia molta por” i ha conclós “mos fa recordar que som vulnerables”.

Algunes de les persones i entitats que han rebut el reconeixement han estat Llorenç Tous; president honorífic i fundador de l’Entitat, l’Equip de Medicina Interna de l’Hospital Son Llàtzer, el Centre de Salut de Santa Eugènia i Guillem Crespí; anterior batle de la vila de Santa Eugènia.



També s’ha fet un reconeixement al resident, a la professional, al voluntari i a la col·laboradora que fa més anys que tenen una vinculació amb l’entitat. Aquests han estat Sebastià Caparrós, Cati Girart, Miquel Bordoy i Margalida Mora.

Llorenç Tous, durant el seu discurs ha dit “sentirse molt admirat de veure quant lluny ha arribat Siloé durant aquest anys”.

Siloé és una entitat dedicada a l’atenció de persones amb VIH/sida en situació de vulnerabilitat i té la seva seu social a Santa Eugènia des de l’any 2000. Durant la seva història ha atés a 138 persones i té 15 residents en l’actualitat.

Per saber més de SILOÉ aquesta és la seva adreça:
http://www.fundacionsiloe.org/



SILOÉ és una entitat Declarada d'Utilitat Pública

Premi a la Solidaritat del Consell de Mallorca 2012