Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2467
 No podem oblidar mantenir el mateix grau de conscienciació social que durant la resta de l'any , en una època en què augmenta considerablement el consum de productes envasats , sobretot , d'aliments i begudes , així com els envasos de cartró de regals i joguines.



 

    Ecoembes, l'organització que té cura del medi ambient coordinant el reciclatge i l'ecodisseny d'envasos a Espanya, ha preparat una sèrie de recomanacions perquè els ciutadans tinguin un Nadal més sostenible. L'objectiu és que tots tinguem el mateix grau de conscienciació que la resta de l'any en matèria de reciclatge, sense descuidar durant el descans nadalenc el respecte pel medi ambient .

 I és que el Nadal és el moment ideal per gaudir de la família. És una data de compres i reunions amb amics, de dinars i sopars amb els nostres éssers estimats, i com no, de l'esperada visita del Pare Noel i els Reis Mags, que ompliran les nostres cases no només de fantàstics regals sinó també de residus que hi ha de reciclar. Per això, no hi ha millor manera de contribuir a la cura del nostre entorn que avançant nostres bons propòsits per al 2014 reciclant tots aquests envasos , aconseguint així posar el nostre granet de sorra en la cura del medi ambient .


 Amb aquest esperit , Ecoembes anima els ciutadans a seguir alguns consells nadalencs en matèria de reciclatge d'envasos :

 · Mentre cuines recorda que els envasos de plàstic , llaunes i brics  cal dipositar-los al contenidor groc .

· Amb tantes compres tindràs la casa plena de bosses. Reutilitza-les tantes vegades com puguis, estalviareu espai i diners !

· Els Reis Mags i Pare Noel arribaran carregats de regals, recorda que els papers i les caixes de cartró cal dipositar-les al contenidor blau .

· Recorda que després de brindar, les ampolles cadascuna al seu lloc. Les de plàstic al contenidor groc i les de vidre al verd .

· No t'atabalis amb tantes caixes ... si les plegues estalvies espai i et serà més fàcil portar-les al contenidor blau.

· Dóna-li als teus regals un plus de valor. Compra productes sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

· Els més petits també compten! Ensenya'ls com reciclar i començar tots l'any amb un estil de vida d'allò més verd 

· Si tens dubtes ¡ tranquil / o ! Pots consultar els teus dubtes al moment al web d'Ecoembes (www.reciclaenvases.com ) o a través del teu mòbil amb l'APP Guia Reciclatge .

 Recorda que és molt important que durant les vacances seguim sent conscients de la importància de tenir cura del nostre entorn. Amb un petit gest aconseguirem que l'entorn natural romangui intacte i perduri perquè els nostres fills puguin seguir gaudint de la seva bellesa .

Ecoembes

  Ecoembes ( www.ecoembes.com ) és l'entitat sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llaunes i els brics ( contenidor groc ) i els envasos de cartró i paper ( contenidor blau ) en tota Espanya .

El 2012, es van reciclar gairebé una 1,2 milions de tones d'envasos lleugers i envasos de cartró i paper en tot el territori nacional, aconseguint una taxa de reciclatge de 70,3 %. Des de 1998, quan el SIG d'Ecoembes va començar a funcionar, s'ha evitat l'emissió de més de 12,6 milions de tones de CO2 a l' atmosfera a través del reciclatge de 12,8 milions de tones d'envasos , o el que és el mateix, 960 estadis de futbol plens d'envasos. Aquesta xifra suposa també un estalvi de 14,5 milions d' Mwh , superior a l'energia consumida pels habitants de València i Bilbao durant un any, o al consum anual d'aigua de 5,5 milions de ciutadans ( 343 milions de m3 ). Així mateix, de manera directa, el Sistema Integrat de Gestió d'Ecoembes genera 9.000 llocs de treball .


Madrid, 20 de desembre de 20-13