COMUNICAT DE SUPORT A LA VAGA INDEFINIDA DE DOCENTS







Video de suport a la vaga fet per alumnes de 2n Batxillerat i un altre de la manifestació del 29 de setembre







 L’associació JAC-IB volem adherir-nos a les múltiples mostres de suport que ha rebut la vaga indefinida de docents que s’inicià el dilluns passat per una educació pública, de qualitat i en la nostra llengua. Molts motius per fer vaga i pocs arguments que serveixin per justificar l’acció del govern, que ha rebutjat negociar amb tota la comunitat educativa i ha volgut imposar-nos un model de forma autoritària i amb uns clars interessos polítics. Per contra, aquesta vaga ha demostrat al món que l’assemblearisme de base i la feina horitzontal pot dur a una lluita col·lectiva a favor de l’educació. Volem donar les gràcies a l’Assemblea de Docents de les Illes Balears i al conjunt de col·lectius i organitzacions que han fet que aquesta vaga sigui possible i han aglutinat la comunitat educativa en una sola lluita.



Volem recordar que el Tractament Integral de Llengües és un decret llei que va aprovar el govern i que es volia començar a implementar aquest curs 2013/2014. Aquest decret, tot i ser rebutjat per la comunitat educativa i suspès pel TSJIB, ha continuat endavant perquè el Govern ha redactat un decret que permet saltar-se la justícia. Només observant les formes, podem veure que el TIL es vol imposar sense cap tipus de consens. Per altra banda, observant-ne la finalitat, també podem dir que no és la millor forma per obrir-nos al món i ser més competents a nivell lingüístic. Per això, els joves d’Artà i Capdepera volem deixar clar que: 

· Deim sí a l’anglès i a l’aprenentatge de diverses llengües, però no amb un model en què els professors encara no estiguin preparats per poder impartir les classes en anglès. A més, el fet d’impartir les classes en anglès de forma pobre fa que es simplifiquin els continguts de la matèria i els alumnes surtin amb menys coneixements.

· Deim sí a la llibertat d’expressió als instituts i col·legis, i no a la prohibició de la Llei de símbols, que redueix la nostra llibertat a la mínima expressió. Penjar un llaç que signifiqui la defensa d’una llengua i una cultura no pot ser mai rebutjat en una societat amb democràcia.

· Deim sí a l’Immersió lingüística a les aules, i no al tractament secundari que es dóna a la nostra llengua amb el TIL, perquè d’aquesta manera es vulnera el decret de mínims que es va aprovar unànimement fa uns anys i en fa impossible la normalització. Si el català s’iguala a les altres llengües, se’n discrimina que és llengua pròpia i a més, que necessita una immersió per estar normalitzada.

· Deim sí a la feina dels directors als seus centres educatius, ja que són els que més coneixen la realitat del seu centre i saben quines mesures han de prendre d’acord amb el Consell Escolar. Estam totalment en contra de la destitució i els expedients als tres directors de Maó. Simplement feren la seva feina correctament i al Govern no li agradà.

· Finalment deim sí a una educació pública de qualitat, i no a les contínues privatitzacions i retallades que s’estan fent al sector educatiu i que provoquen molts dèficits: una disminució en l’atenció als nens amb necessitats específiques, una aglomeració d’alumnes a les classes per un sol professor, una reducció de les beques generals per estudiants, etc. Tot això no fa res més que empobrir l’educació pública i de tots.

Per tot això, consideram totalment necessària i legítima la vaga indefinida dels docents, animam a tots ells que segueixin amb aquest pols contra el govern i també animam a assistir tothom a la manifestació que es realitzarà a Palma dia 29 a favor de l’eduació de qualitat. Recordau que estam amb vosaltres, la vostra lluita és la nostra dignitat!

#noalTIL
Sí a la #vagaindefinidadocents


Concentració a la Plaça de Sant Jaume, BCN, on participaren alguns membres del JAC-IB

Video que han fet uns alumnes de 2n de Batxillerat de l'institut d'Artà, amb ajuda de Jac IB i la OCB, juntament amb altres docents.

El vídeo es centra amb les repercussions del TIL i també de la vaga, raonant-ho tot, juntament amb arguments en contra del TIL.




Valoració de la manifestació de 29 de setembre

Des de l'associació volem donar les gràcies a tota la gent que ha assistit avui a les manifestacions de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i a totes les concentracions de suport d'arreu dels territoris de parla catalana. Hem demostrat una vegada més que no acceptam de cap manera un TIL imposat com a decret llei fregant la línia de la justícia i recordam, deixant la nostra llengua en una situació marginal, entre d'altres mals. Com tampoc acceptam les polítiques que du a terme el govern en relació a l'educació en general. Avui s'ha demostrat la força d'un poble unit i s'ha demostrat que queden molts mallorquins que estimen aquesta terra i que lluiten dia a dia per un futur digne. Volem també demostrar la nostra admiració cap als docents que estan donant una vertadera lliçó de dignitat. Recordam a més que aquesta lluita no ha acabat i que demà segueix la vaga! No pararem fins que cedeixin al diàleg! Tots podem contribuir a la lluita dels nostres docents, la nostra lluita, aportant a la caixa de resistència i ajudant- los a seguir lluitant pel nostre futur, pel futur de Mallorca. Perquè segur que tomba i ens podrem alliberar!


Imatges de la manifestació que no mostrà IB3: