L’Entitat considera que les mobilitzacions populars serveixen per denunciar les agressions, assenyalar-ne els culpables i continuar desvetllant consciències de molts de ciutadans







L’Obra Cultural Balear valora com un èxit històric la vaga que estan protagonitzant la majoria de docents de les Illes Balears i felicita els sindicats, l’Assemblea de Docents i demés impulsors de la mateixa.

Igualment, valora i agraeix el compromís i l’exemple que donen  els mestres i professors que s’estan sacrificant per reclamar un tracte digne a Ensenyament i a la llengua catalana.

L’OCB convoca als socis i amics de l’entitat, així com a tota la ciutadania, a participar a la manifestació de diumenge que ve, amb el lema “Contra la imposició, defensem l’Educació”.

Davant els retrocessos i agressions contra la nostra llengua impulsats pel Govern Bauzá, és necessari continuar les mobilitzacions populars que serveixen per denunciar les agressions, assenyalar-ne els culpables i continuar desvetllant consciències de molts de ciutadans.

Cada cicle de mobilitzacions ha significat un bot quantitatiu pel moviment per la Llengua, la Cultura i el País i és evident que la mobilització popular de suport als docents en vaga té una dimensió històrica sense precedents i que, com en les anteriors etapes, donarà fruits a mitjà termini.

La gran mobilització popular en defensa de l’Ensenyament i de la llengua catalana ja ha aconseguit posar al descobert, fins i tot per a una bona part dels seus votants, l’obsessió malaltissa de Bauzá per acabar amb tot allò que tengui a veure amb les arrels del nostre Poble i evidenciar la seva incapacitat per dirigir un Govern que defensi els interessos d’aquí.

També ha quedat clar que, a les Illes Balears, hi ha una immensa majoria social que valora la bona tasca dels docents i que demana una major presència de la nostra llengua a l’ensenyament.

La vaga dels docents i les mobilitzacions de suport, també són garantia que els propers governants retornaran a les polítiques de consens i treballaran en favor de la nostra llengua, la nostra cultura i els interessos de la ciutadania de les Balears.

Des de l’OCB estam segurs que la manifestació de diumenge serà la visualització de tot això i per tant és molt important que sigui massiva.

Demanam a tots els voluntaris, socis, amics i xarxa territorial de l’entitat que facin un darrer esforç per fer arribar la convocatòria a tots els sectors ciutadans.

La xarxa territorial de l’OCB està realitzant un esforç per garantir que ningú quedi sense participar a la manifestació per problemes de mobilitat, en aquest sentit l’OCB recorda que en altres ocasions hi ha hagut problemes amb el transport públic i recomana que el desplaçament a Palma es faci amb temps suficient per no patir col·lapses.