L’Hospital de Llevant celebra la seva inauguració oficial a ple rendiment i amb nous serveis



●A punt de complir els tres mesos de funcionament, l' Hospital ha atès unes 2.000 persones a urgències i visitat aproximadament 3.000 pacients a les consultes externes d'especialistes

●El president del Govern, José Ramón Bauzá, i la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, entre d'altres autoritats, han assistit a la inauguració

● Bauzá ha assegurat que l’hospital ajudarà a reduir la presió assistencial a l’hospital de Manacor i ha agrait als inversors que hagin duit endavant un projecte, “que suma en la millora de la sanitat i per la reactivació econòmica de les nostres Illes”. El president destacà que la col·laboració público-privada és fonamental per fer sostenible el sistema

● L' Hospital ofereix ja més de 30 especialitats i cirurgies. Les darreres en incorporar-se a la cartera de serveis han estat cirurgia cardiaca, pneumonia pediàtrica, odontologia i cirurgia maxil·lo facial, neurocirurgia i medicina i cirurgia estètica



Porto Cristo, 25 de setembre de 2013.- L’Hospital de Llevant, el primer hospital privat de la comarca en funcionament des del passat dia 1 de juliol, ha celebrat avui l'acte d' inauguració oficial amb l'assistència de les primeres autoritats i nombrosos convidats. El president del Govern, José Ramón Bauzà; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; el conseller de Salut i Consum, Martí Sansaloni; el director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs; la primera tinent de batle de l'Ajuntament de Manacor Catalina Riera, batles i regidors dels distints municipis de la comarca de Llevant, entre d'altres autoritats, han recorregut les dependències de l'hospital i han pogut conèixer les seves instal·lacions, que incorporen la tecnologia més avançada en tots els seus serveis i una gran comfortabilitat. Acompanyats pel director general de l'Hospital de Llevant, Gabriel Uguet, i la resta de membres de l' equip directiu, han visitat les àrees d' urgències, radiologia, hospitalització, quiròfans, unitat de vigilància intensiva i consultes externes.

Amb la seva obertura, l’Hospital de Llevant ha posat a l'abast del residents de la comarca i dels turistes que la visiten tots els serveis sanitaris, des de consultes externes de totes les especialitats a hospitalització, urgències i proves diagnòstiques, a més d'incorporar la primera uci mòbil privada de la comarca de Llevant. Quan el passat 1 de juliol l'hospital va obrir les seves portes ho va fer amb la vocació de convertir-se en el centre de referència dels residents i turistes de la comarca. I els quasi tres mesos d'activitat reafirmen aquesta vocació i la importància que suposa per la comarca disposar d'un hospital privat que complementa i contribueix a reduir la pressió sobre l'hospital públic de Manacor.

Precisament, el president Bauzá ha destacat avui durant la inauguració que l’hospital és una gran oportunitat per als residents perquè podran disposar d’una atenció mèdica especialitzada i de proximitat i també per als turistes perquè tindran al seu abast un servei excel·lent durant les vacances. El president ha posat  l’accent en l’esforç inversor que hi ha darrera l’obertura de l’hospital. “Gràcies als inversors mallorquins i als de fora per sumar per la millora de la sanitat i per la reactivació econòmica de les nostres illes”, ha dit el president. Bauzà ha assegurat que l’obertura de l’hospital és molt important per reduir la presió assistencial a l’hospital públic de Manacor i ha resaltat que la col·laboració público-privada és fonamental per la sostenibilitat del sistema sanitari.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, també ha destacat la importància que en temps de crisi com el que vivim un grup inversor hagi duit endavant un projecte com l’Hospital de Llevant i ha dit que “tots els mallorquins hi guanyam en salut i veurem millorades les nostres expectatives de salut i qualitat de vida”.  També ha insistit en la importància de la iniciativa privada en sanitat i en la col·laboració de la pública i la privada per la millora del conjunt de l’assistència sanitària.

De la seva banda, la tinent de batle de l’Ajuntament de Manacor Catalina Riera ha donat les gràcies als inversors per haver triat el municipi per la implantació de l’hospital i ha inidicat que sense cap dubte la qualitat assistencial de l’hospital serà, a més de beneficiosa per als residents, un element determinant en la millora de la imatge turística del municipi. Riera també s’ha referit a la funció de la residència integrada en el Complex de Llevant i al fet que els residents puguin ternir atenció mèdica les 24 hores.

El director general de l’ Hospital de Llevant, Gabriel Uguet, ha fet de la seva intervenció un reconeixement públic i agraïment  a tot l’equip humà de l’hospital, “a la feina feta fins ara i a la molta que ens queda per fer”, ha dit.

  

Activitat

L'hospital funciona a ple rendiment i, dia a dia, va incorporant a la cartera noves especialitats i serveis, oferint ja més de 30 especialitats i cirurgies. A pocs dies dels tres mesos de funcionament, a  les Urgències de l'Hospital de Llevant han estat ateses ja unes 2.000 persones i han estat visitats a les consultes externes dels distints especialistes uns 3.000 pacients.

La bona acollida que ha tingut l' hospital indica que està cobrint una necessitat d'assistència que la comarca volia i anima els responsables del centre a seguir en la línia iniciada i anar incorporant cada vegada més serveis. I és que per als residents, l’hospital suposa tenir a prop de casa seva un centre sanitari d’alt nivell (el primer hospital privat sense papers) que els permet guanyar en comoditat a la vegada que es disposa de la millor atenció sanitària, sense necessitat de desplaçar-se a Palma. L’hospital treballa amb les millors asseguradores (Mapfre, Agrupació Mutua, DKV, Fiatc, Asefa i Cigna, entre d’altres) i compta en el seu quadre metge amb especialistes col·laboradors que molt probablement atenien pacients de la comarca a Palma i que ara els poden visitar aquí.

S'ha de destacar també que l'hospital s'integra en l'anomenat Complex Hospitalari de Llevant, que inclou una residència geriàtrica. Així, a més de ser el primer hospital privat de la comarca, també converteix la residència en la primera de l'illa amb atenció mèdica amb presència física les 24 hores.

  

Novetats recents

L'Hospital està en constant evolució. Ha incorporat recentment especialitats tan importants com cirurgia cardíaca, pneumonia pediàtrica, odontologia i cirurgia maxil·lofacial, neurocirurgia i també medicina i cirurgia estètica. També ofereix la possibilitat de consultes de psiquiatria infantil.

El centre vol ser capdavanter per als seus pacients i dur a terme actuacions novedoses i avançades. Per exemple, recentment, el cirurgià Dr. Zarzar, va implantar a un pacient un desfibril·ador automàtic, una tècnica que molts pocs hospitals privats de Mallorca han incorporat en 2013.

Fa poc també, l'hospital ofereix la possibilitat de realitzar ecografies en 4D, una prova que pràcticament “permet conèixer” el nin o nina abans que neixi.

A més de contribuir a la millora de l'assistència sanitària a la comarca, l'hospital ha suposat un important revulsiu econòmic per a la zona, ja que hi fan feina prop d'un centenar de persones.

El projecte que ha permès dotar la comarca del seu primer hospital privat ha estat possible gràcies a l’esforç d’inversors mallorquins i nacionals. La inversió realitzada és de 3 milions d’euros, sense sumar els 19 milions de cost que va suposar la construcció de l’edifici.

La societat que gestiona el centre està participada en un 20% per inversors mallorquins, el 10% en mans de dos grups hospitalaris nacionals (Grupo Fuensanta de Madrid i Clínica La Asunción (del País Basc) i el 70% pertany a un fons d’inversió ProA Capital. Entre els seus inversors hi figuren l’empresa líder del sector del transport sanitari o la clínica de fertilitat amb més activitat a Europa (Eugin), entre d’altres.

Característiques i serveis de l'hospital

L’Hospital de Llevant està ubicat en un complex sanitari de 12.000 metres quadrats de superfície.

Disposa d’ un total de 64 llits, distribuïts en 12 habitacions dobles i 40 individuals, i també amb 6 llits més d’ UCI i 5 boxes d’ urgències.

L’àrea d’urgències té accés propi i està directament connectada amb la zona de radiologia (amb gabinets la pràctica de TACs, ecografies, proves radiologia....). Té un àrea específica per traumatologia.

El centre hospitalari compta amb un total de tres quiròfans, laboratori i anatomia patològica i àrea pròpia de rehabilitació.

Igualment l’hospital disposa de 15 consultes externes per atendre els pacients.

L’Hospital de Llevant ofereix les següents especialitats i cirurgies:

-cardiologia

-dermatologia

-digestiu

-endocrinologia

-ginecologia

-hematologia

-pneumologia

-neurocirurgia.

-neurologia

-odontologia i estomatologia

-cirurgia maxil·lo facial

-oftalmologia

-otorrionolaringologia

-pediatria

 -pneumonia pediàtrica

-psiquiatria d’adults i infantil.

-urologia

-clínica del dolor

-cirurgia cardiaca

-angiologia i cirurgia vascular

-cirurgia general i digestiu

-cirurgia maxilo facial

-cirurgia ortopèdica i traumatologia

-cirurgia pediàtrica

-atenció sanitària domiciliària

-fisioteràpia

-anàlisis clíniques

-anatomia patològica

-medicina i cirurgia estètica

L’ Hospital té com a referència una població de 120.000 habitants i de 100.000 places hoteleres. Les previsions de l’Hospital de Llevant són les de atendre anualment unes 50.000 consultes externes, 30.000 urgències i 17.000 estades hospitalàries cada any, a més de la pràctica d’unes 2.200 intervencions quirúrgiques anuals.

També dona servei a la residència geriàtrica ubicada en el mateix complex sanitari, de manera que els seus interns es beneficien de tots els serveis de l’hospital. La residència té un total de 80 places que estan repartides en 26 habitacions dobles i 28 individuals. En aquests moments, la residència ha assolit un alt nivell d'ocupació, d' aproximadament el 70%.

La residència posa també a disposició de la comarca un centre de dia. La residència té unes excel·lents instal·lacions destacant, entre altres, els seus amplis jardins, l’àrea de rehabilitació, la piscina coberta o l’àrea d’ infermeria.