Textos que es van llegir a la porta de l'IES i a l'Ajuntament de Capdepera dia 20 de setembre




MANIFEST LLEGIT A L'AJUNTAMENT 

   Avui, dia 20 de setembre de 2013, fa tot just una setmana que les classes haurien d’haver començat amb “NORMALITAT”, fa tot just una setmana, que els docents i els alumnes haurien d’estar ,per dir-ho de qualque forma, al seu lloc  NORMAL, però la realitat és que fa just una setmana, que els alumnes no reben classes amb normalitat i que els docents no imparteixen classes amb normalitat, fa tot just una setmana que els pares no tenim una vida amb normalitat.

Avui estem aquí perquè volem dir prou, prou a pensar que hi ha normalitat a les aules, prou a pensar que s’impartiran classes en anglès amb normalitat, i prou a pensar que la normalitat és que hi hagin 40 nins a cada aula, menys suports i menys subvencions  que paguem de les nostres butxaques  amb normalitat .

Avui, ens hem decidit a fer una concentració pares, mares, alumnes, docents i ciutadans en general preocupats pel nostre futur, i si, ho hem fet amb normalitat, quasi estem segurs que es el primer que fem amb normalitat aquesta setmana.

Podríem començar a explicar quins son els motius de la vaga, però no cal, no sentim res més en tota aquesta setmana, podríem llegir qualsevol carta de les que s’han publicat i son de fet moltes d’elles molt bones, i estan redactades molt millor aquest simple escrit, però realment estem aquí per demanar que comencin amb normalitat les classes,  les nostres vides i demanar que no ens prenguin el pel, no ens agrada el que ens vénen, volem una educació de qualitat sense retallades i sense perdre el temps amb anglès que no es pot aprendre.

Hem decidit venir a llegir davant l’ajuntament per a demanar-los recolzament, necessitem estar units i fer força per arribar a un acord com a poble, hem d’unir les nostres forces per aconseguir la normalitat a les nostres vides.

Per tant, que ens deis? Cap on es pronuncia la nostra sala? Esperem que recolzeu la vaga i que la cosa no quedi aquí, que si dura, no sigui això in acte d’un dia, que no aturi fins arribar a un acord, i us assegurem que els qui estem aquí no hem vingut obligats, i encara menys hem vingut segrestats ho hem fet amb valor!!

TEXT LLEGIT A LA CONCENTRACIÓ DE L'IES CAPDEPERA

Bon dia,

Benvinguts a aquesta concentració que es suma a la iniciativa de “Buidem les aules” i que  pretén ser pacífica, solidaria però a la vegada fer-se sentir de molt enfora.

Ha de quedar clar, que el que vulgui participar no s’ha de sentir obligat, ho ha de fer perquè esta interessat en demanar que la conselleria escolti la nostra veu, que no és altre que la  que sol·liciten  els nostres docents , noltros els hem escoltat i el que demanen ens pareix el més adequat, per tant, estam a favor seu.

Pel qui estigui interessat, cal dir que tenim uns fulls a on es demana a la conselleria que arribi a un acord amb els nostres docents, els  podeu signar i els farem arribar al lloc adient.

Aquesta concentració, partirà ara cap a la plaça de la constitució fent el següent recorregut:

Pujarem pel carrer de la Mar, girarem pel Pla d’en Cosset, el qual coneixem ara ja com a on hi havia l’antiga farmàcia, girarem cap el carrer Centre i devora la Banca March girarem per anar a donar suport als nostres companys que ens esperen a la plaça de la Constitució, escoltarem el que tenen que dir, i acte seguit, partirem cap a davant de l’ajuntament, a on es llegirà un manifest que demana la pronunciació del nostre batlle i els nostres regidors, volem saber si estan a favor de la vaga i si ens donen suport.

Una vegada fet això, ens podem anar de la mateixa forma que esper haurem arribat, fent renou sense fer desastres, no volem que ningú digui que les manifestacions verdes les fan els delinqüents, si no la gent NORMAL i de forma NORMAL.

Ara amics, vos convit a marxar a fer costat als altres pares, mares, alumnes, docents  i resta de ciutadans!!