Sobre el reg dels camps de golf














El PSM-Entesa instarà d’urgència l’equip de govern i la resta de forces polítiques de Capdepera a fer un front comú i a emprar tots els mitjans legals que es tenguin a l'abast per evitar que es puguin destinar 200.000 m3 d'aigua provinent de pous i aqüífers a regar camps de golf ”.

Després del comunicat del GOB en què alertava que el Golf de Canyamel ha sol·licitat a la Direcció General de Recursos Hídrics poder extreure 200.000 m3 d’aigua procedents d’aqüífers locals, el PSM-Entesa ha pogut corroborar que, efectivament, aquesta petició va tenir entrada en el mes de febrer d’enguany i la signa l’empresa d’aigües Cala Provensals, S.A.

Cal recordar que  la Llei Company (Llei 7/2012, de 13 de juny, de mesures urgents per a l’ordenació urbanística sostenible) va derogar l’article 8 de la llei 4/2008 en què es deia clarament que l’aigua per regar els camps de golf havia de procedir d’aigua depurada.

El PSM-Entesa rebutja frontalment la possibilitat de regar camps de golf amb aigua de pous i aqüífers de Capdepera. Aquesta mesura no només resultaria insostenible per al Medi Ambient sinó que, a més, podria posar en perill el futur abastiment d’aigua potable a la població del municipi, atenent que 200.000 m3 equivalen al consum d’una població de 4.000 persones al llarg d’un any.

El PSM-Entesa instarà d’urgència l’equip de govern i a la resta de forces polítiques de Capdepera a fer un front comú en contra d’aquesta mesura, duent a terme una oposició política i emprant tots els mitjans legals a l’abast del Consistori per a evitar que aquest despropòsit pugui tirar endavant.


PSM-Entesa Capdepera