És totalment absurd que, a dia d’avui, ben avançat el segle XXI, l’Ajuntament de Capdepera dediqui 10.000 € a subvencionar un concurs de bellesa mentre les festes populars de tota la vida es veuen afectades pels retalls pressupostaris








En el Ple del passat 6 de juny, el PSM-Entesa va demanar a l’equip de govern que deixi de subvencionar amb diners públics l’organització del concurs Mr. Gay a Cala Rajada.

Quan fa tres anys l’Ajuntament de Capdepera va decidir subvencionar amb 10.000 € aquest esdeveniment, el PSM-Entesa no s’hi va oposar frontalment per una única raó: la despesa es va vendre com una gran inversió, que faria arribar a la zona una gran quantitat de turisme gay, amb alt poder adquisitiu. Tot i tractar-se d’un concurs de bellesa com qualsevol altre, desterrats de quasi totes les festes i celebracions populars arreu de l’Estat des de fa anys, vàrem decidir donar-hi una oportunitat.

Passats tres anys, però, no veim enlloc cap dels beneficis que es varen vendre en el seu moment. No observam que el turisme gay d’alt poder adquisitiu eligeixi Cala Rajada per passar les seves vacances ni l’Ajuntament ni els empresaris saben donar xifres al respecte. En definitiva, estam subvencionant amb 10.000 € un concurs de bellesa anacrònic que ningú sap quins rèdits deixa a la zona més enllà del cap de setmana en què se celebra.

Mentrestant, enguany la Comissió de Festes del Carme, amb imaginació i esforç, organitzarà unes de les festes més populars del municipi amb tan sols l’aportació de 6.000 € per part de l’Ajuntament. I per altra banda, el Mercat Medieval no té recursos suficients per fer venir més artesans a la fira, per contractar més actuacions de carrer o simplement per rebaixar les taxes que cobra als firaires.

És totalment absurd que, a dia d’avui, ben avançat el segle XXI, l’Ajuntament de Capdepera dediqui 10.000 € a subvencionar un concurs de bellesa mentre les festes populars de tota la vida es veuen afectades pels retalls pressupostaris.

En resum, i com vàrem manifestar en el darrer Ple, requerim a l’equip de govern que deixi de col·laborar econòmicament amb el concurs Mr. Gay i dediqui aquests fons a fer més atractives i participatives les festes populars en què hi participa tota la població.

 

PSM-Entesa Capdepera