27 d'abril s'iniciarà la ruta des de Cala Rajada
Apunta't al Centre Jove. 

Sortida de Cala Rajada a les 9,45h - Arribada a Capdepera a les 10,15h - Sortida cap a Son Servera 10,30 h

Un any més els Joves de Mallorca per la Llengua tornen a organitzar el famós Correllengua, activitat que travessarà l’illa de Mallorca els caps de setmana de del 20 i 21, 27 i 28 d’abril i 4 de maig.

Pels que encara no ho sabeu, Joves de Mallorca per la Llengua va néixer l’1 de juliol de 1994 i després de 19 anys, s’ha convertit en un dels principals moviments en defensa de la llengua a Mallorca. Des de l’entitat també han impulsat activitats de caire cultural, sempre en la línia de fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits.

Les principals activitats dels Joves de Mallorca per la Llengua, i les que més han influït entre la joventut i a la societat en general han estat l’Acampallengua i el Correllengua.

El Correllengua 2013 serà la setena edició d’aquesta esperada cursa de relleus no competitiva que durà la flama de la llengua a tots els racons de Mallorca.

El Correllengua d’enguany és una activitat molt necessària, tenint en compte la situació actual del català a Mallorca. Aquets darrers anys han estat moltes les restriccions, imposicions i prohibicions que hem patit els mallorquins per fer una cosa tan senzilla com la d’expressar-nos en la nostra llengua, i aquesta ha sobreviscut gràcies a la fidelitat que hi hem mostrat al llarg dels anys. Avui, al S.XXI, protegir i fomentar la llengua catalana és una de les millors aportacions a la diversitat cultural que podem fer com a poble.

Totes i tots ens hem de comprometre en la plena recuperació de la nostra llengua, i el Correllengua 2013 és la millor forma de contribuir en la defensa del Català a Mallorca.

El Correllengua és una activitat que vol abraçar tota la societat mallorquina dins unes setmanes de reivindicació cultural i de mostra de la persistència de la ciutadania amb l’ús del català. No és simplement els caps de setmana que la flama és agafada per la gent, durant dues setmanes hi ha diverses “columnes” amb diferents finalitats però amb els objectius esmenats anteriorment:

-         Correllengua Instituts: la flama arriba a tots els instituts de Mallorca. Cada institut prepara una activitat per rebre la flama, tot l’alumnat surt a agafar-la i es llegeix el manifest. Aquesta columna es durà a terme entre setmana, de dilluns a divendres, a partir de dimecres dia 17 d’abril fins divendres 3 de maig.

-         Correllengua Virtual: si vols, també pots posar el teu petit gra d’arena a la plana web del Correllengua, plantat la teva flama amb un missatge de reivindicació, d’ànims o el que t’agradi. L’objectiu d’aquesta columna és arribar a tota aquella gent que es voldria implicar amb el Correllengua però per motius personals no hi pot participar.

-         Correllengua Cultural: durant un setmana es munten diferents activitats cultural emmarcades dins el Correllengua per tal de promoure la llengua catalana com a motor vehicular de les activitats culturals a Mallorca. Algunes d’aquestes activitats són una obra teatral, un torneig d’escacs, una ruta històrica per Palma o un concert de grups joves.

L’encesa de la flama és durà a terme divendres dia 19 d’abril, com ja és tradició, al monestir de Lluc, i a partir d’aquí és quan el Correllengua que més ens incumbeix, el dels caps de setmana, comença. Aquest podríem dir que és el Correllengua principal, on la flama es duta de poble a poble per la seva gent i a cada un d’ells es llegeix un manifest reivindicatiu fet per la gent de Joves de Mallorca per la Llengua. En dos caps de setmana es fan tots els pobles de Mallorca. Cada dia es fan 2 rutes, que parteixen de diferents punts de l’illa i acaben en diferents pobles. És a dir, amb els dos caps de setmana es fan 8 rutes, i al tercer cap de setmana la flama passa per Palma.

Hi ha 8 rutes Capdepera inicia (Cala Rajada) la ruta Gaspar Bennàssar de dia 27 d'abril.

 

Dia 27

Gaspar Bennàssar

Capdepera

Son Servera

Sant Llorenç des Cardassar

Artà

Santa Margalida

Muro

Inca

Sa Pobla

Alcúdia

Pollença