El batle Sr Fernández Mallol
gestiona urbanisme
amb total opacitat informativa

 

 


En l’últim ple municipal preguntàrem al Sr Batle per què no havia convocat cap comissió d’urbanisme en tot el present any. La resposta va ser contundent i clara. "No hi ha res de nou en aquesta àrea". Davant la incredulitat de la resposta, li vam preguntar per cada un dels temes concrets d’aquesta àrea, per saber com estan, obtenint en gairebé totes elles, com ja és habitual en les respostes del Sr Fernández Mallol, excuses i evasives. Anteriorment a la nostra intervenció s’havia omplert la boca dient que l’Ajuntament està obert a tots els regidors per a consultar tot el que vulguem, però d’això a facilitar-nos la informació i fomentar la transparència hi ha un abisme, com va quedar demostrat en el ple.

Li preguntàrem per quan s’esmenaran les deficiències del carrer Port i les del Centre Cap Vermell i vam rebre el silenci per resposta. Aquestes obres ja fa uns quants anys que estan entregades però encara que no recepcionades i no es fa res per acabar-les. Quan acabarem amb aquests capítols?.

Llavors li preguntàrem per les urbanitzacions, per saber en quin estat es troben i se’ns va dir que se’ns informarà en properes comissions informatives. El que ja sabem és que l’Ajuntament cobrarà per mitjà de l’empresa de recaptació el 102.5% del cost de l'obra, d'altra banda imposada per l’Ajuntament. Després ens fa un altre "míting" dient que les polítiques del PP i del PSOE no són les mateixes, quan el que està fent el Sr Fernández Mallol és externalitzar i privatitzar tots els serveis, cosa més pròpia d’altres tendències polítiques que de la que ell mateix representa .

També li preguntàrem per la redacció de les Normes Subsidiàries i aquí va ser tal la sorpresa. Pel que va dir, n’ha encarregat una modificació puntual per a algunes zones del municipi, sense donar cap altre tipus d’explicació ni comptar amb l’opinió de cap grup de l’oposició i no sabem si del propi Govern. Pensam que un tema tan important i que afectarà més d’una legislatura s’hauria de consensuar amb la resta de les forces polítiques, aspecte del qual no és molt partidari el Sr. Batle, i així poder "vendre" la seva gran gestió al capdavant d’aquest departament, encara que estigui totalment equivocat ..

I per acabar amb urbanisme, li preguntàrem per la revisió de les obres que està duent a terme una empresa externa, la qual ens va confirmar que cobra una gens menyspreable comissió del 20% del que es recapta en aquestes inspeccions. Estaríem totalment d’acord si els serveis tècnics de l’Ajuntament únicament haguessin revisat els projectes amb criteris urbanístics i no econòmics. Un cop revisat el pressupost, quin sentit té tornar a inspeccionar l’obra, llevat de l’afany recaptatori del govern municipal? Després que el ciutadà hagi pagat pel permís d’obres, i hagi pagat per la revisió del projecte i per les modificacions presentades en el transcurs de les obres, encara se l’inspecciona. I després diuen que no hi ha afany recaptatori. Facin-s’ho mirar.

Mateu Melis Tous
Portaveu d'ES GRUP