SOBRE EL PLE DEL 8 DE NOVEMBRE


Auditoria sí, però de coses concretes. PSM-Entesa es va abstenir en la votació de la moció presentada pel PP en què se sol·licitava una auditoria dels comptes municipals dels darrers 7 anys, des de 2005 fins ara. Un estudi d’aquests tendria un cost considerable per a l’Ajuntament, devers 70.000 €, i tots sabem quina seria la seva conclusió: que l’Ajuntament de Capdepera en anys passats ha gastat més del que ingressava, és a dir, que es va gastar més del que es podia gastar. Això ho sabem tots, no només a Capdepera sinó a totes les administracions de les Illes Balears, i tots els partits -uns més que els altres- en som una mica responsables. Una altra cosa diferent és que aquesta actuació general sigui il·legal.

Dit això, i com vàrem manifestar en el Ple, si Partit Popular i Es Grup tenen sospites que a qualque inversió, com per exemple la del centre Cap Vermell, o a qualque època concreta, s’han produït irregularitats, PSM-Entesa no té inconvenient de recolzar una auditoria per a casos concrets, no només per tenir un cost més baix sinó perquè entenem que és la millor manera d’aclarir que l’ús dels diners públics s’ha fet respectant la llei.

Moció sobre el dret a decidir. Com ja sospitàvem, la nostra moció en què es demanava respecte pel dret a decidir dels pobles va ser refusada. Ja vàrem dir en el Ple que no es tractava de posicionar-se a favor o en contra de la independència de Catalunya -el cas que ara està damunt fulla- sinó de permetre que siguin els ciutadans, ja sigui al Principat ara o de les Balears en el futur, els que decideixin què volen per al seu territori, mitjançant consulta popular, i que la seva decisió sigui respectada. Els partit estatals -PP i PSOE- votaren en contra, obeint ordres superiors, mentre que els partits d’àmbit municipal -UCAP i Es Grup- es varen abstenir.

Altres qüestions. A l'apartat de precs i preguntes ens vàrem interessar per les gestions realitzades pel Consistori en relació al camí-carretera que s'està obrint a la zona del golf de Canyamel i es Claper d’es Gegants. Se’ns va informar que han fet aturar les obres i que s’obrirà expedient sancionador atès que la propietat no compta amb cap tipus de permís. Evidentment, farem un seguiment exhaustiu del tema.

Demanàrem també per la situació del projecte de protecció i regeneració del sistema dunar de Cala Agulla que, pel que sembla, té enllestit la Conselleria de Medi Ambient. El problema és que per ara no hi ha partida pressupostària per a la seva execució i no sembla que n’hi hagi l’any que ve, motiu pel qual seguirà sense solució un dels principals problemes de la platja i causa principal de pèrdua d’arena.

Altres qüestions que posàrem damunt la taula foren la petició d’una reunió urgent del Patronat del Castell, atès que el batle ha assumit la competència que fins ara tenia Biel Torres; l’estat del Catàleg de Patrimoni municipal; la xarxa de clavegueram de l’avinguda Mediterrani entre la benzinera i l’hotel Na Forana; i les gestions amb GESA perquè arregli els desperfectes de la calçada del carrer Gómez Ulla després de les obres de connexió elèctrica que s’hi varen dur a terme.

PSM-Entesa de Capdepera