SOBRE EL CAMÍ DEL CLAPER DES GEGANTS

 

 


Aquest passat cap de setmana el PSM-Entesa va tenir coneixement de les tasques dirigides a obrir un presumpte camí o carretera a la zona que hi ha entre el camí de Sa Cala-Son Cabila i es Claper des Gegants. I efectivament, paral·lel al camp de golf de Canyamel s'ha arrasat una porció de bosc i garriga d'uns 500 metres de llarg i amb una amplària que va dels 4 als 7 metres aproximadament. La destrossa és considerable, la feina s'ha fet amb maquinària pesant i sense cap tipus de mirament, fent malbé pins i garballons.

El dilluns 5 de novembre, a primera hora, ens vàrem personar a l’Ajuntament per demanar informació i la nostra sorpresa va ser que ningú en sabia res, ni el Batle, ni el regidor de Medi Ambient ni els zeladors. La informació que tenim a dia d’avui és que aquest desastre podria haver estat perpetrat pels propietaris de la zona amb l’objectiu de deixar marcat el traçat del futur camí que ha de transcórrer des de Sa Font de sa Cala fins a la carretera de Ses Coves. Recordem que hi ha un conveni signat entre Ajuntament i propietaris, per a la obertura d’aquest camí, lligat i condicionat a la construcció del complex del famós Sector 7 de Canyamel.

En tot cas, tot i estar prevista l’obertura d'un camí, el cert és que no hi ha acord sobre quin tipus de camí s’ha d'obrir, ni si el traçat obert respecta el que es va acordar a passades legislatures, ni hi ha cap projecte, ni estudi d’impacte damunt el medi ambient i molt manco la propietat compta amb cap llicència municipal.

En conseqüència, atès el greu dany mediambiental des del PSM-Entesa exigim a l’equip de govern que faci aturar d’immediat les obres, que obri un expedient sancionador a la propietat i que faci una avaluació dels mals provocats a la vegetació de la zona per si es tractàs d'un il·lícit que vagi més enllà d’allò purament administratiu.

 

PSM-Entesa Capdepera