Moció del Partit Popular de Capdepra



El Partit Popular de Capdepera demana l’execució d’una Auditoria Externa Integral dels comptes municipals dels darrers 8 anys (2005 a 2012)










AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

El Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Capdepera, mitjançant el seu portaveu Joan Ferrer Flaquer, i d’acord amb el que es preveu al Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, presenta la següent Moció per al seu debat i votació al proper Ple Ordinari.

Exposició de Motius:

El Partit Popular considera que fer els balanços clars i transparents als organismes públics i mostrar-los a tots els ciutadans és una obligació i un deure del que els dirigeixen i molt primordialment a un Ajuntament perquè els seus ciutadans, que són els que el sostenen econòmicament amb el pagament dels preus públics, taxes i imposts, estiguin en tot moment informats de la gestió que la corporació fa dels seus imposts.

El Grup Municipal Popular considera que els veïns del municipi de Capdepera tenen tot el dret de conèixer l’ús que s’està fent dels nostres imposts i quina és la situació real de les arques municipals i això només ho podem saber si tenim dades externs i fiables.

L’actual situació prové d’una nefasta gestió econòmica dels darrers quatre anys, sent responsable d’aquella època els mateixos partits que actualment tornen governar. D’aquesta pèssima gestió econòmica hi ha molts d’exemples, tan sols revisant el desenvolupament dels pressuposts municipals dels darrers quatre anys.

Creiem que no ha d’existir por que els membres del govern municipal es neguin a tenir una altra visió de la situació actual dels comptes, però, per damunt de tot, de com s’han gastat els doblers de tots els ciutadans.

Per tant, els membres del grup municipal popular presentem els següents


ACORDS:

  • Adoptar i arbritar les mesures necessàries per a propiciar amb la major celeritat i amb el menor cost possible per a les nostres arques municipals l’execució d’una Auditoria Externa Integral dels comptes municipals dels darrers 8 anys (2005 a 2012).
  • L’aprovació de l’esmentada Auditoria una vegada acabada es durà a terme per la Comissió de Comptes, per la Comissió Preparació Plenari i pel Ple de l’Ajuntament.
  • Una vegada acabada i aprovada es faci pública a la pàgina web del Ajuntament.


Capdepera, a  9 d’octubre de 2012
Joan Ferrer Flaquer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SR. BATLE