La pujada de taxes es deu a la negligent gestió econòmica de l’anterior legislatura amb dos Batles, Sr. Alzina (PSOE) i Sr. Gallego (UCAP-UM), o sigui amb els mateixos partits i els mateixos interessos. Novament dos batles un de cada partit com a forma per subsistir ambdós partits i molt principalment UCAP.

 

 

 

 

El passat dijous 11 d’octubre es dugué a terme la celebració d’un ple extraordinari a on l’equip de govern amb la seva majoria aprovà l’augment d’imposts, taxes i preus públics.

Aquest fet es deu a la negligent gestió econòmica de l’anterior legislatura amb dos Batles, Sr. Alzina (PSOE) i Sr. Gallego (UCAP-UM), o sigui amb els mateixos partits i els mateixos interessos. Novament dos batles un de cada partit com a forma per subsistir ambdós partits i molt principalment UCAP.

 

Es veritat que els impostos son els que s’aprovaren el passat 30 de març, ja que es tingué que dur a terme un pla d’ajustament per poder pagar a quasi tots els proveïdors mitjançant un préstec bancari a 10 anys i que en aquell moment las pujades d’impostos foren entre un 20% i un 60% i que ara las taxes s’han augmentat un 2’4%. Per tant ens trobem novament amb un càstig a las butxaques dels contribuents i que de cada any quan arriba aquesta època anem a pagar els rebuts del IBI o fels fems, vehicles, clavegueram, cementiri entre altres.

 

El fet de que es tinguin que augmentar las taxes i els imposts els propers deu anys per complir amb el pla d’ajustament suposa que al transcurs dels propers anys aquests sofriran l’augment com a mínim d’un 30% d’increment total i volem denunciar que no s’hagi elaborat un pla d’ajust de la gestió municipal. Aquest fet es un autèntic assetjament fiscal que segueix el típic model de gestió socialista que portarà a la ruïna al nostre municipi i els seus veïnats.

 

Aquest nou augment suposa un nou incompliment del programa electoral de UCAP a on es comprometia a “DUR A TERME UN ESTUDI DE VIABILITAT PER REBAIXAR ELS IMPOSTOS I LES TAXES MUNICIPALS”. Per descomptat que el estudi no s’ha dut a terme i ni s’hi durà, ja que de mentides s’omplen la boca, i que aquest permetés, com a mínim, la congelació dels arbitris, i que demostressin que estan al poder per complir amb els ciutadans i per complir las sentencies que son favorables als ciutadans com la devolució dels doblers cobrats indegudament per els rebuts de fems, clavegueram i de vuit taxes mes que foren anul·lades.

 

Així i tot hi va haver una bona notícia i aquesta no es altra que el Batle Rafel Fernandez va tornar enrere una part del darrer punt a on es pretenia per part del regidor de turisme Biel Torres (UCAP) la creació d’un càrrec de confiança amb un cost anual total d’uns 30.000 €. El Sr. Torres d’aquesta manera volia tapar las seves vergonyes, com a polític, i la seva incompetència en front de la seva regidoria de turisme,  ja que necessita de qualcú que li marqui directrius i a mes a mes no sabem be el que pretén el Sr. Torres amb la creació d’aquest càrrec de confiança.

 

També es va aprovar la proposta del Partit Popular de reduir el impost de circulació als vehicles híbrids i elèctrics. Es una petita passa cap endavant per intentar aconseguir tenir un municipi amb menys emissions de CO2.

 

Joan Ferrer