Assessors 

i llengua pròpia







La contractació d’un assessor de batlia és injusta i innecessària.

L’equip de govern té la intenció, en un pròxim Ple, de formalitzar la contractació d’una persona com a personal eventual al servei de batlia, és a dir, com a assessora. Aquesta persona fins ara feia feina per a l’Ajuntament com a Agent de Dinamització Local mitjançant una subvenció de la Conselleria de Treball, però el seu contracte i la subvenció que el cobria han finalitzat recentment. Sorprenentment, l’equip de govern ha decidit contractar-la com a assessora.

Amb independència dels mèrits que hagi pogut reunir aquesta persona, entenem que aquesta decisió és injustificable es miri per on es miri. En primer lloc perquè altres treballadors de l’Ajuntament que es trobaven en la mateixa situació, és a dir, contractats gràcies a una subvenció, varen quedar al carrer quan va acabar el seu període contractual tot i haver reunit tants o més mèrits. I després, perquè és injust que mentre a alguns treballadors se’ls acomiada o no se’ls renova el contracte a altres se’ls converteix en assessors.

Potser en moments de grans volums de feina, en què els funcionaris no poden donar l’abast, és justificable que es recorri a la contractació de personal de suport per a tasques molt concretes. Però això no s’entén en plena recessió econòmica, quan tants de funcionaris estan perdent el seu lloc de feina, o quan les vacants no es cobreixen i el mateix Ajuntament està retallant i desmantellant serveis sense cap tipus de mirament. ¿Com es pot justificar que es fitxi gent a dit quan ja comptam amb un batle i vuit regidors - set amb el 75% de dedicació i un amb el 50% - alguns dels quals han vist considerablement minvada la seva càrrega de treball i difícilment poden justificar el sou que cobren? Ara tendrem nou càrrecs polítics i una assessora del batle. Simplement escandalós.

En definitiva, aquesta decisió no té cap justificació, provoca greuges comparatius i crea més despesa innecessària. En conseqüència, demanam a l’equip de govern que es repensi bé la decisió i aturi aquesta contractació.

*****

Moció insuficient per a garantir que la llengua pròpia sigui un requisit per a treballar a l’Ajuntament.

En el passat Ple d’octubre es va aprovar una moció, amb l’abstenció de PSM-Entesa, per a garantir que el coneixement del català sigui un requisit per poder fer feina per a l’Ajuntament, amb l’excepció de les places de brigada i neteja. A més, aquesta moció garanteix que els topònims del municipi estaran sempre en la llengua catalana.

Tot i recolzar bona part dels acords de la moció, PSM-Entesa va optar finalment per abstenir-se atès que el requisit de coneixement del català no s’estén a la totalitat de places. Entenem que el coneixement de la nostra llengua ha de ser un requisit per a tots i cada un dels llocs de feina, tant si són d’atenció al públic com si no ho són. Pensam que si a una persona se li exigeix un mínim coneixement de la llengua castellana per a treballar en tasques de brigada i neteja, també se li ha de poder exigir un coneixement mínim de la llengua catalana. Aquesta seria, sense dubte, l’autèntica igualtat.

*****

Recàrrec injust per als propietaris de Cala Gat, Son Moll de Baix i Costa de Canyamel. PSM-Entesa va votar en contra de la formalització d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Agència Tributària a fi que aquest organisme se’n cuidi del cobrament, als propietaris, de les quotes de les dotacions de serveis que s’han de dur a terme en aquestes zones.

El motiu de l’oposició és que a més de la quota respectiva –que recordem serà del 100% del cost d’urbanització per a tots els propietaris– s’afegirà un 2’5% més al rebut de la quota, a fi de pagar el servei de l’Agència Tributària. En definitiva, els propietaris satisfaran el 100% del cost de la dotació de serveis i a més un altre 2’5% perquè els cobrin la quota. Aquesta decisió provoca greuges amb els propietaris d’altres zones, enmig d’una situació econòmica molt complicada per tothom, però és que, a més, la gestió i cobrament de les quotes és un servei que perfectament poden dur a terme els mateixos treballadors de l’Ajuntament, atès el nombre de solars i propietaris que es veuran afectats.

*****

S’ha d’aclarir ja el cost del servei de la grua.

El PSM-Entesa sol·licitarà a l’equip de govern un informe jurídic, i un altre d’econòmic més acurat, que aclareixin si són legals tots els conceptes que actualment formen part de la taxa de retirada de vehicles i si aquests conceptes tenen el cost econòmic que argumenta l’equip de govern.

Recordem que, ara mateix, l’Ajuntament paga 60 € per servei a les empreses que retiren els vehicles estacionats a llocs prohibits, però després al ciutadà se li cobra una taxa de 120 €. Segons l’equip de govern, aquests 60 € de diferència corresponen al temps que ha de dedicar la policia a assistir la grua i a les tasques administratives de tramitació del servei. A part dels dubtes sobre aquest cost, tampoc acabam de veure clar que es repercuteixi damunt l’usuari el cost d’un servei que ja paga l’Ajuntament per un altre costat; és a dir, la tasca que fan els policies i els administratius per a tramitar el servei de la grua entenem que ja està inclosa en la nòmina dels policies i dels administratius –nòmina que paguen tots els ciutadans–, motiu pel qual no pareix lògic que després es torni cobrar a l’usuari  allò que d’alguna manera ja ha pagat via impostos.

PSM-Entesa de Capdepera