El PSIB assegura que el PP "vol deixar a Balears sense inversió ferroviària fins al 2024"

Notícia d'EUROPA PRESS DE 27 DE SETEMBRE DE 2012

Representants del PSIB dels municipis de la comarca del Llevant de Mallorca-Capdepera, Artà, Sant Llorenç, Son Servera i Manacor-han reclamat aquest dijous la represa de les obres de tren de Llevant i han acusat el Govern de voler deixar a la comunitat "sense inversió ferroviària fins al 2024".

En un acte a Manacor, han criticat que les obres porten un any i mig parades "davant la passivitat, incapacitat i irresponsabilitat del PP". En aquest sentit, el diputat al Parlament, Cosme Bonet, ha assegurat que "cada dia que passa sense continuar les obres, són diners que el Govern fa perdre als ciutadans de Balears i oportunitats que perden els municipis del Llevant".

Segons ha dit, són 39 milions d'euros el que s'ha invertit en unes obres que porten any i mig paralitzades "i encara no sabem què volen fer amb elles", ha afegit. Així mateix, ha recordat que el Govern haurà de fer front a les indemnitzacions de les concessionàries, "a les que ha fet esperar molt temps sense treballar i sense donar-los una solució".

"Governar suposa també assumir els projectes en marxa dels governs anteriors. És indignant que el PP, no sabem si per incapacitat, per irresponsabilitat o simplement per passivitat, no estigui la seva tasca", ha denunciat Bonet.

Per la seva banda, el diputat socialista Pablo Martín ha remarcat que el projecte del Pla d'Infraestructures, Transport i Habitatge 2012-2024, que actualment està preparant el Govern central, no preveu "ni un euro" per a inversions ferroviàries a Balears, el que ha qualificat d '"inacceptable".

"Només hi ha una solució a aquesta situació: reclamar, reclamar i tornar a reclamar a Madrid els diners per poder continuar les obres", han opinat els alcaldes i regidors socialistes reunits aquest dijous a Manacor per coordinar les accions a nivell municipal, autonòmic i estatal .

A més, Martín ha exigit al PP i al president del Govern, José Ramón Bauzá, que vagi a Madrid a reclamar els diners necessaris per acabar les obres. "Ara és el moment. El PP pot demostrar si realment té interès en acabar aquesta infraestructura o deixar sense aquest servei als ciutadans del Llevant", ha manifestat.

"És una molt mala notícia per a tota la comarca, per tot el moviment econòmic de la comarca. Tenim pobles amb una imatge més propera a Beirut dels anys 70 que a la Mallorca que volem com a destinació turística", ha opinat Martín.

Cap Vermell agraeix la deferència del PSOE local de tenir informats als nostres lectors. Per una altra ocasió el nostre correu és Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.