AVÍS DE DARRERA HORA: LA REUNIÓ S'AJORNA  FINS AL PROPER DIA 4 DE JULIOL, A LES 20 HORES 

Model de carta individual dirigida al conseller d'Educació del Govern Balear

Se convoca una reunió per dia 4 de juliol a les 20:00h al Centre Cap Vermell




foto d'arxiu

L'APIMA de l'IES Capdepera ha remès un model de carta dirigida al Conseller d'Educació, atenent a l'acord pres a l'assemblea de pares/mares, mestres i alumnes de Capdepera. 

La presidenta de l'APIMA convoca a una nova reunió dimecres dia 27 de juny, a ls 20 hores al Centre Cap Vermell, ha ofert n'Antònia Caimari, regidora del nostre Ajuntament. "Ja sabem que aquest dia les classes han acabat, però d’això es tracta, de fer feina pel proper curs, ja que es el que ens interessa".
 
Aquesta és la carta que ha preparat l'APIMA.

Benvolgut Conseller:

Aquesta carta vol mostrar la indignació i la inquietud de la meva família pel que s’anuncia com una clara davallada de la qualitat del sistema educatiu i dels recursos disponibles.
Ens arriben informacions que augmenta el nombre d’alumnes per classe, que disminueix el de professors, que s’eliminen programes de reforç i convenis amb entitats destinades al suport d’alumnes amb necessitats educatives especials, que disminueix dràsticament l’ajuda destinada a beques, menjadors, transport escolar..., que s’aprima considerablement la partida destinada a la formació del professorat, que les partides pressupostàries dels centres baixen un 30%, que no es cobriran les baixes inferiors a 30 dies, etc, etc, etc.
Senyor Conseller: com a ciudatans, la meva família i jo tenim dret a saber com es farà la quadratura del cercle consistent a atendre la mateixa quantitat d’alumnes amb menys recursos i en les condicions de massificació a les aules. Donat que la llei educativa vigent no ha canviat, volem saber quines instruccions donarà el seu departament per fomentar l’atenció a la diversitat, l’excel•lència educativa, l’autonomia de centre, la corresponsabilització dels agents educatius….amb menys recursos materials i humans (instruccions que, a hores d’ara, en tenim constància, els centres no tenen). Exigim saber com s’abordarà el fracàs escolar
Si del que es tracta és de racionalitzar (no de retallar), ¿quines instruccions ha donat el seu departament (i les corresponents direccions generals) per dirigir els professionals de l’educació en la direcció d’una educació de qualitat?
Com veu, la inquietud prové d’una multitud de preguntes sense resposta. La indignació, de la sensació que les prioritats no s’adiuen amb la defensa d’una educació pública de qualitat. ¿O és que la decisió, anunciada però no confirmada, d’augmentar l’horari del batxillerat en dues hores per ofertar religió (decisió que, sens dubte, té el seu cost) contribueix a l’esmentada racionalització?
Li demanam una resposta. Ja no pel futur del meu fill, sinó pel seu present. ¿Li hem de dir que s’ha trencat el contracte social en el que nosaltres l’hem educat?
Atentament,


Signat. Nom i llinatge