Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 3028

En els temps que corren, només és gratis somiar

Em dic Mikel Punischer i visito la seva ciutat des de fa molts anys, sempre que puc. Aquests últims dies he estat testimoni (com tot el poble) d'unes vistes meravelloses de la platja de Son Moll. He pensat en la sort que tindran els hostes de l'hotel Clumba i del Serrano, tot un privilegi que segons sembla només es gaudirà aquest estiu i després mai més ja que està previst tornar a aixecar una edificació de molta alçada (aprox 40 metres). De manera que estarem "condemnats" a repetir durant els pròxims 70 anys allò de: com es va poder permetre això ?

És una llàstima que les coses siguin així.

No vull en l'absolut entrar en matèria d'anàlisi econòmic ni tampoc judicial (sovint el que és just no és correcte), només volia deixar en aquest viatge la reflexió sobre com una cosa tan impopular pot tirar endavant. No m'equivocaré de gaire si afirmo que el 99% del poble no està d'acord que allà s'aixequi un edifici d'aquestes proporcions, però ningú ho dirà en veu alta ja que molts treballen per al grup Serrano i altres tants són amics i veïns i evidentment no se significaran en contra. La pregunta és: No trauria més benefici el grup Serrano destinant una ínfima quantitat (en comparació a la que gastarà construint el colós) a potenciar els hotels de la seva propietat, explotant les magnífiques vistes de què avui disposa i desenvolupant una cosa exquisida i no agressiva en l'emplaçament on pensa aixecar el gran edifici?

Insisteixo que faig aquesta observació des del respecte més profund i només amb el desig d'aportar una opinió a aquest poble que tant estimo, que em sembla d'una bellesa única i al qual, de vegades, els seus habitants i autoritats no valoren en la justa mesura.
 
Salutacions cordials,

Mikel Punischer