Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2538

 A Capdepera, poble, no hi ha transport públic

















 

   Ja fa quasi un any, el bus-red (antiga “Aumasa”) de línia, tenia aturada enfront del “Syp”, a l’avinguda Joan Carles I de Capdepera i, molt abans, a la plaça de l’Orient. A l’actualitat, qualsevol gabellí, del poble, que vulgui utilitzar el servei ha d’agafar el seu cotxe particular per anar-se’n a Vila Roja, si en té, o l’han d’acompanyar, pràcticament a la sortida del poble, prop del “Müller”, perquè així ho diu un diminut cartell, en català, a l’antiga estació de “Na Creda”.

 

    És evident que per als que habitam dintre el poble de Capdepera no existeix el transport públic. Allí, enfront de l’Eroski, es pot contemplar el gruixut rètol de bus, amb bancs d’espera i horaris, inactius, sense servei. Manco mal que, especialment a l’estiu – que ès quan hi ha molts de turistes asseguts a aquells bancs, badocant, esperant infructuosament l’arribada de l’autobús – pasturen per aquell indret en Miquel Zafra, l’amo Antoni Antich, en “Panea” o en Torremocha, els quals actuen de “guies” – malgrat, diuen ells, no saber idiomes – i informen els despistats usuaris estrangers que, més avall, a uns dos-cents metres, devora el “Lidl”, han instal·lat unes columnes indicatives d’aturades, per estar-hi drets o asseguts sobre una paret de marès allí existent, on esporàdicament, en el cas que hi hagi gent esperant, s’atura la “camiona”. Desviant-se, aquesta, a continuació, cap a la carretera d’Artà.


 


   Del que es tracta, idò, es d’evitar que l’autobús de línia (que pagam tots, inclosos els gabellins) no pugui entrar a Capdepera, on sí que entren els autobusos de l’escola, els de les excursions de la Tercera Edat i el voluminós transport de Correus.

 

   Com que a Capdepera no tenim regidor de Mobilitat, el més probable és que a l’Ajuntament no s’hagin adonat del que deixam escrit més amunt – vergonyós – i, en aquest tema, cal recordar que l’antepenúltim batle que hem tingut (el qual, per mancança de tren, hauria d’haver permès deixar passar l’autocar de línia per dintre el poble) tampoc  ho va autoritzar. En certa ocasió, aquest batle va fer un comentari molt encertat: “S’ase ja serà mort de rialles quan qualcú pugui veure arribar el tren per les nostres contrades (sic)”.



 

   I, pel que sembla, ni el tren ni l’autobús  volen saber res de Capdepera, senyor exbatle. Ara li toca riure a vostè.

 

                                                                  

USUARIS DEFRAUDATS