Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2813

Excel·lència turística i dignitat pel poble













   Diumenge a l’ULTIMA HORA, el patriarca ESCARRER ens sermoneja des de la poltrona.
   «Mallorca necesita limpiar su imagen y debe reinventarse… es muy importante que nuestros políticos tengan grandeza y miren por el turismo como un bien de todos».
 
http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/mallorca-necesita-limpiar-su-imagen-y-debe-reinventarse.html

  “El turisme com un bé per a tots” quan molts de ciutadans ja no hi treuen cap profit de tot plegat.
   Difícil plantejament aquest per una societat, la nostra, que cada cop veu minvar les seves possibilitats de subsistència treballant en el serveis turístics. La temporada no dóna feina a bastament ja que, enguany, sols els hotels veuran complits el seus objectius de negoci.
   La fórmula es basa i es sosté en la manca d’alternatives i el sofriment dels que no podem fugir a fora vila, malgrat haver de treballar el dia següent.
Difícil esser simpàtic sense caure en el servilisme, en determinats moments i especialment quan, fora de tot control, grups de jovent prenen els carrers a las nits, tot just acabada la barra lliure del tot inclòs, i Cala Ratata, a la matinada, esdevé un gran boulevard de la desesperació, i els crits descarnadors que, escoltats des de dintre del llit, semblen una punyalada incorporada al somni, un bram d’ajut espiritual, Chaiseeee!
emès per megafonia.
   És cert, necessitem comunicar millor i rentar la nostra imatge. Aquests mateixos polítics magnànims si a més volguessin ser bon gestos, sí podrien fer més i tractar de dignificar el poble llançant un profund pla de comunicació. Una regenerada policia hauria de repartir estopa al asocials que es passin de rosca, caldria que la policia patrullés a peu i caçar a cops de porra els terroristes acústics, rebels de causes alcohòliques que ens compixen tota la nit i fins ben arribada la matinada.
   Excel·lència turística i dignitat pel  poble que naufraga.

Bartomeu Garau Esteva