Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2490

L'EMPRESA DE SOCORRISME AQUÀTIC NO COMPLEIX AMB LA SALUT DELS TREBALLADORS NI AMB LES NORMES DE PREVENCIÓ DE MALALTIES I RISCOS LABORALS




Tots sabem ecom n'és de nociu per a la salut estar exposats als raigs del sol des de les 10 h fins les 19 h, sense protecció solar. Sota aquestes condicions d'exposició és indispensable que el factor de protecció solar no sigui menor a 30. D'altra banda, també un ús normal i adequat d'un pot de 250 ml té una durada al voltant de 3 setmanes.

La nova empresa ha ofert a cada socorrista només un pot de crema de 250 ml a l'inici de la temporada i d'un factor de protecció solar de "6"

.. Un sol pot de 250 ml i de factor de protecció 6? ..

A més de ser insuficient aquest factor 6, només s'han cobert les primeres 3 setmanes de servei. Avui, a finals de juliol, es compleixen "3 MESOS" en què s'ha deixat els socorristes al descobert, sota les fortes exposicions solars de l'estiu.

Heu de conèixer la resposta a un socorrista per part del COORDINADOR DE L'EMPRESA:

"LES CREMES SOLARS LES HAURAN DE COMPRAR VOSTÈS (els socorristes). NI L'EMPRESA NI JO (coordinador) gastarem diners DE LES NOSTRES BUTXAQUES..."

Però..., aquestes despeses no estan ja previstes en el pressupost que va presentar l'empresa per a la licitació i que l'Ajuntament dóna a l'empresa pel servei?

Serà que no havien tingut en compte aquest detall, quan feren la licitaciír? O sí que ho sabien i pretenien que passàs inadvertit aquest abús als treballadors?

Això és només una prova més de la finalitat només econòmica de l'empresa i la seva irresponsabilitat.

Si no poden complir amb el servei de platges com cal, pel seu afany de diners, que se'n vagin!

TRES MESOS D’INFRACCIONS AMB EL CONTRACTE

Així s'explica l'obligació de l'empresa de donar cremes solars, en els plec de condicions.

PUNT 8. RECURSOS MATERIALS A APORTAR PER L'EMPRESA:

A. Dotació personal: Ulleres de sol amb protecció adequada, ulleres de busseig i tubs de respiració, mascareta personal, uniforme, xiulet, gorra, ""CREMA SOLAR"", i tots aquells que es determinin per a la prevenció de riscos i l'uniforme segons el decret de 2 / 2005 de 14 de juny de la Conselleria d'Interior.

Que no s'abarateixi més el pressupost privat d'aquesta empresa de manera il.legal...

Denunciam aquest acte i exigim a l'Ajuntament que prengui mesures reguladores i apliqui el règim sancionador a l'empresa per incompliment amb el contracte i els treballadors.

Un treballador de les platges