Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2345



Partit Popular de Capdepera

La junta local del PP vol respondre al comunicat del PSOE-PSIB de Capdepera en relació a les sentències del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

 

En primer lloc, ja tenim ben clar que els doblers que s’han de tornar són els cobrats il·legalment de totes i cadascuna de las taxes aprovades de manera injusta, i els volem recordar que la taxa de fems ha estat totalment anul·lada, la qual cosa és el que nosaltres vàrem sol·licitar, i de les altres taxes se n’han anul·lat els epígrafs que nosaltres trobàvem que no s’adaptaven a dret pel fet d’augmentar-les amb l’únic interès de recaptar, cosa que es demostra pel fet que no estiguessin acompanyades del pertinent estudi econòmic.

 

El que ens ha sorprès es l’interès que té el Sr. Fernández Mallol de culpar els funcionaris d’aquest Ajuntament de las errades dels polítics. Només els volem recordar que en el seu moment el nostre portaveu, Sr. Joan Ferrer, ja va avisar d’aquest fet i en tot moment els va prevenir del que podria succeir, ara bé, els seus regidors no tingueren en cap moment la intenció d’escoltar i només es mogueren amb l’ànsia recaptatòria. També els volem recordar que qui convoca el Ple es el polític, el que diu els punts que han d’anar al Ple és el polític i, per tant, l’errada és clarament política.

 

Vostès xerren de l’any 2007. Només els volem recordar que el 20 d’octubre del 2006 s’aprovaren totes las taxes, exceptuant la del fems, que no es modificà, ja que des de l’Ajuntament estaven pendents de saber com augmentaria la taxa d’incineració. L’esmentada taxa s’aprovà el 23 de novembre de 2006 i aquesta només va pujar la quantitat que augmentà la incineració. Només recordar-los que aquesta taxa s’aprovà amb l’abstenció del PSOE.

 

També volem recordar que, en data del 30 de desembre 2008, es varen celebrar dos plens extraordinaris per aprovar las taxes per l’any 2009. El primer es va dur a terme a les 11,30 hores i l’ordre del dia era la de desestimar les al·legacions del PP en contra de l’augment de les taxes, que foren augmentades des d’un 5 % fins a un 850 %. Per cert, l’IPC era del 4,5% i tampoc hi havia estudi econòmic. Quan va finalitzar aquest Ple, el PP presentà al·legacions a las taxes que encara no estaven definitivament aprovades i el termini de les quals acabava a las 15 hores del mateix dia, per tant nosaltres presentàrem al·legacions a taxes que vostès havien aprovat il·legalment abans que acabàs el seu termini per presentar les al·legacions. Quina fou la seva resposta? Doncs convocar un Ple via urgència sense que es donassin els terminis legals pertinents que hi ha entre comissió informativa d’Hisenda i Ple, i a més sense convocar la totalitat dels regidors de l’Ajuntament, i tot això a un hora, les 13’30, en què encara es podien presentar més al·legacions.

 

Tot un autèntic despropòsit.  I mirau per on, el Partit Popular no va posar un altra demanda al Tribunal Superior de Justícia, a lo millor ens vàrem equivocar, ja que el resultat seria beneficiós per als ciutadans del municipi i els doblers a tornar serien molts més.

Per tant, veim que tot junt ha estat un autèntic despropòsit i des de la Junta Local del PP de Capdepera els deim que no ens donin lliçons d’ètica i també recomanem als dos regidors del PSIB-PSOE que continuen a l’actual legislatura, que assumeixin la responsabilitat política que els pertany per la seva negligent gestió econòmica.

 

Per cert, el cost dels missers del PP l’assumeix la Junta Local del PP de Capdepera; el cost dels seus missers l’assumeixen els ciutadans de Capdepera.