Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 3022

"Deixem de costat si som d´uns colors o d'uns altres, la gent està cansada de veure com any rere any passa alguna cosa a Capdepera que fa que la gent deixi de creure en la gent que representarà el poble. Així que només dir, als meus companys  polítics, que facin aquesta reflexió, que parlin, escoltin i opinin entre ells, i el més important, que puguin arribar a un enteniment comú: millorar el poble de Capdepera".

 

Hola, primer de tot presentar-me, sóc na Carme Riera.

Però aquest escrit ho faig de manera personal res de partits polítics. I no pretenc menys prear a cap polític ,simplement és un pensament  des de el cor d'una jove, que veu com de cada dia es perden els respectes a la política.

Dir que encara que sóc jove i que en queda molt per viure dins el món de la política, però dir que vaig tenir la sort que  4rt. E.S.O ens va tocar un professor  a la hora de l'estudi  que va aprofitar aquestes hores que teníem "lliures" a la setmana per donar-nos lliçons d'ètica i moralitat a més de ensenyar-nos la història de la política a Espanya, fent  entendre el que volia dir dretes , esquerres i centre, des de aquí li he de donar las gracies, encara que en aquell moment no varem apreciar la labor i el favor que ens feia, avui per avui estic ben orgullosa de que en aquell moment ens formes de tan bona manera .

Penso que gracies això crec amb la política però no en la que fa uns anys està sortint a Espanya, una política bruta que el que fa és omplir-se les butxaques els polítics aprofitant-se de la seva situació dins de la societat o com aquesta política que com és política hi val tot, sinó que crec en una política que evoluciona amb el temps per canviar els problemes que la societat d'avui en dia té amb la política que ajuda al ciutadà de peu, la política que lluita per que no hi hagi tantes i tantes injustícies,crec amb la política que havia quan és va formar la democràcia a Espanya aquella mateixa política que en aquell moment va crear la constitució, va lluitar per els drets de les persones, per la llibertat dels espanyols , en aquella política és la que crec.

Des de que aquell bon home ens va donar les classes de política, em va cridar la atenció veure com un senyor anomenat  Adolfo Suárez havia aconseguit dur la democràcia a tot un país, de les jugades que va fer per aconseguir-lo, des de aquell moment vaig tenir gran admiració per aquella persona com a polític.

En Suárez va crear un partit de centre com el seu nom ja indicava UCD, el qual va guanyar  les primeres eleccions lliures que va haver a Espanya.

- Per que explico això ara? Molt senzill si mirem enrere i recordem  aquell  moment polític,quan UCD va guanyar les eleccions, ens recordarem de com ho va fer  una passa endavant en Suárez per poder  formar la constitució i així completar la fase democràtica, aquí aquest bon polític va agafar i va reunir a set persones ( tres del govern i 4 de la oposició) per que fessin un esborrador de una constitució, això va dir molt de ell com a polític, ja que per la meva part veig que quan un vol una cosa bona per un país ha de tenir totes les versions, govern i oposició.

Pareix que a dia d'avui ara resulta que tots els partits cerquen la estabilitat  política dins el poble de Capdepera i que tots a dia d'avui ho podien aconseguir. Pues bé aquí ve la meva proposta a tots els partits que estan dins l'ajuntament ,tan l'equip de govern com els de la oposició,  si realment tots  sou d'aquí del poble, viviu el sentiment de poble, vos sentiu orgullosos de ser part d'aquest  poble, i realment voleu ajudar al poble, pareu  a reflexionar  com a gent del poble i reunir-vos per trobar l'equilibri que realment necessita Capdepera.  Ajuntar -vos  per comentar els canvis que necessita Capdepera. Crec que no hi ha més recompensa que d'aquí uns anys veure com els nostres fills gaudeixen d'un millor poble i veure que tot ha estat possible gracies a tots els que formen part políticament . Que millor satisfacció que aquesta.

Els diners se'n van, la satisfacció i la il·lusió sempre quedà. A lo millor hi haurà gent que em digui que som una  somia truites, per pensar que això serià possible, pot ser, però com ja he dit abans encara hi crec amb les persones, encara hi crec amb la política i encara hi crec més amb el poble de Capdepera.

Deixem de costat si som d´uns colors o de uns altres, la gent està cansada de veure com any darrera any passa alguna cosa a Capdepera que fa que la gent deixi de creure amb la gent que representarà al poble. Així que només dir, als meus companys  polítics que facin aquesta reflexió, que parlin, escoltin i opinin entre ells, i el més important que puguin arribar a un enteniment comú ; millorar el poble de Capdepera.