Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2621

    Explicació de l'anul·lació
   de les Serenates d'Estiu




JM de Capdepera vol comunicar que s’ha vist obligada a anul·lar la vintiquatrena edició del Festival Serenates d’Estiu de Cala Rajada. L’organització ha intentat fins al final esgotar totes les possibilitats, però no ha estat possible ja que tancar un programa d’aquestes característiques comporta que hagi d’estar definit completament amb molts mesos d’antelació, ja que els músics (molts d’ells artistes reconeguts a nivell mundial) han de tancar les agendes.

Alguns aspectes de solució obligada, referents a infraestructura, a burocràcia i administratius i financers no s’han pogut reconduir tot i la insistència de la junta directiva al llarg d’aquest darrer any per arribar a temps a una solució. Se’ns han negat els suports necessaris, concretament per part de l’Ajuntament de Capdepera.

En el darrer moment i després d’un darrer intent, se’ns va presentar una solució financera possible amb la implicació de l’Associació Hotelera Cales de Capdepera, però ha estat massa tard per poder arribar a temps d’organitzar el festival, la qual cosa ha obligat a JM de Capdepera a anunciar-ne la cancel·lació, tot i que lamentam de tot cor que una iniciativa cultural com aquesta no es pugui celebrar. A més, la solució proposada era només a nivell parcial, ja que feia referència a una part del tema financer, i només per aquest any, la qual cosa deixava enlaire els altres problemes actuals, de manera que hagués estat un pegat puntual que no contribuïa a les intencions serioses de crear una base sòlida i estable per al Festival.

El festival, en els darrers vint-i-tres anys, ha esdevingut un referent autèntic en la vida cultural mallorquina, i ha estat un emblema musical en la comarca de Llevant. A més, en totes les seves edicions, ha atret la crítica i la premsa especialitzada i ha tengut el suport participatiu de públic de totes les nacionalitats. Ja l’any passat l’èxit de públic va contrastar amb el problema econòmic que viu tota la societat. Entre bambalines vàrem treballar amb poques possibilitats, sense infraestructura, fet que va constatar més la necessitat d’una reestructuració de la logística interna del festival. Aliens a aquest problema intern, la crítica es va desfer en elogis.

Entenem que un festival amb una magnitud i tradició com la que té Serenates d’Estiu de Cala Rajada, només es pot dur a terme si es garanteixen una qualitat i una seguretat artística i humana a tots els nivells. Això ens obliga a suspendre, esperem que només de manera temporal, aquest festival. Volem insistir en les ganes i la il·lusió de Joventuts Musicals de Capdepera per cercar solucions i volem recalcar que la nostra intenció és, sense cap tipus de dubte, continuar amb aquest emblemàtic festival, això sí, en les millors condicions tant per al públic com per als nostres artistes.

Gràcies.

Capdepera, 15 de juny de 2011