21 de Maig a les 18h, davant l’ambaixada d'Espanya a Copenhaguen devers 300 persones ens concentràrem en suport de les protestes de la situació política i econòmica que s’han portat a terme aquesta setmana a les principals ciutats espanyoles.


 La iniciativa va sorgir a partir d’una convocatòria per la xarxa social Facebook a mitja setmana. La concentració va ser totalment pacífica i amistosa. El dia anterior es va acordar que no es podia dur res polític, ni citar cap partit polític, ni banderes, perquè “SOMOS GENTE MUY DIFERENTE LUCHANDO POR UN MISMO OBJETIVO: Una democracia real en España!”.

Es va demanar que l’abstenguéssim a dur alcohol i drogues. També es va proposar dur camisetes blanques o globus blancs com a símbol d’unitat.
 


Durant una hora es van escoltar càntics com:

Que no nos representan
No hay pan para tanto chorizo
No nos hace gracia esta democracia
Manos arriba esto es un atraco
El pueblo unido jamás sera vencido
No sois nada sin el pueblo
No es una crisis es una estafa
Lo llaman democracia y no lo es.
Bote bote banquero el que no bote
No somos el futuro, somos el presente




A les 19h tothom es va seure a terra i es va llegir el manifest en castellà (http://democraciarealya.es/?page_id=463 aquí hi ha la versió en català).
 
Desprès es va començar un debat per a compartir idees i impressions sobre el sistema polític i econòmic, el qual s’ha de canviar i com es pot canviar. Els punts més importants varen ser:

-S’hauria de començar a canviar les institucions que ens representen per tal d’aquestes canviar el sistema que no funciona.
-S’hauria d’aprendre del escandinaus, perquè si hi ha alguna corrupció el mateix polític dimiteix, cosa que no passa a Espanya. Als països escandinaus hi ha una igualtat econòmica, els salaris no varien de 400 euros a 10000 euros com pot passar a Espanya. Aquí no hi ha un elevant moviment de doblers en negre perquè la gent està orgullosa de pagar els imposts que els hi toquen i desprès poder anar al metge quan es necessari o dur als nins a la guarderia (els dos serveis aquí son gratis).
- Hauríem de ser una societat crítica.
- No hauríem de deixar que es presentin a les candidatures els mateixos corruptes any rere any.
- S’ha d’acabar amb el bipartidisme.
- Hem estat molt ignorants durant molt temps, però tenim que començar a informar-nos, comparar i actuar.

També es varen parlar d’impostos i de que votar cada 4 anys no és suficient. El govern ha estat fent el que ha volgut i no ha escoltat l’opinió de la gent.

Hi va haver presents alguns mitjans de comunicació com La Vanguardia, i pel canal 33 ha sortit un petit reportatge sobre aquesta concentració.


Ahir, també es va fer una concentració a la plaça davant l’ajuntament per tal de fer-nos més visuals per als danesos i per lo que m’han informat es va intentar la connexió amb Barcelona.
S’ha convocat una altra concentració per dissabte que ve a les 18h a la plaça de l’ajuntament on s’espera tan espanyols com d’altres nacionalitats vinguin i facin suport.

Pels espanyols que estem vivint a Copenhaguen, s’ha creat una compta d’email per mantenir-nos informats i també s’ha creat un bloc amb la mateixa finalitat http://democraciarealyacopenhague.wordpress.com




Maria del Mar Cortada