Bernat Artigues

 Una altra resposta
 a Catalina Maria Brotad













Es esperançador i dona un llum d’esperança llegir cartes com la de na Catalina Maria Brotad Vives. I encara més llegir respostes com les del sr. Zerbato. Catalina, (perdonem que et tutegi) potser et sorprendrà molt el que ara et diré però... fer cas al que et diu el sr. Zerbato: I, fes-me cas Catalina, pensa per tu mateixa. No deixis que elements d'un extrem o un altre facin efecte en els teus raonaments.” Creu el que et diu quan xerra de: “el català i les seves variants mallorquina, menorquina, eivissenca, formenterera”de veres, son part del català. Creu-t’ho quan diu:No entenc la por a la llibertat que tenen els capdavanters de la democràcia a l’hora de plantejar-se la possibilitat que pares, i sobretot alumnes, puguin decidir en quina llengua oficial desitgen ser instruïtsjo també m’ho crec, que tenim dret a estudiar en la nostra llengua, la llengua dels nostres padrins. Però el més important de tot, creu això: Les imposicions estan abocades al fracàs”.

Com pots veure, totes aquestes frases i paraules les pots trobar dins el texte del sr. Zerbato. Només que un poc tretes de context. De fet, es un poc el que ha fet ell quan t’ha dit això:Entenc, per altra banda, que les Balears encapçalin el rànquing espanyol quant a fracàs escolar es refereix. I no em refereixo al lapsus d’incloure els musulmans en la llista de nacionalitats”. Quan el que tu vares dir va ser: les Illes Balears són illes turístiques i estan plenes de gent de diferents cultures i nacionalitats: alemanys, equatorians, argentins, musulmans, etc.Es veu clarament que xerres de cultures i nacionalitats i els musulmans, com els alemanys, equatorians o argentins tenen una cultura, pròpia de les seves nacionalitats. Tant de bo, tot el fracàs escolar fos per gent al teu nivell i amb les idees tan clares.

Ara podria continuar amb una altra frase:En la seva arenga contra el Partit Popular, tergiversa abjectament paraules que mai han estat pronunciades per cap líder de la formació. Mai s’ha parlat en el Partit Popular d’eliminar el català (cosa que entra en la categoria de les bestieses)”. Però, sincerament, hi ha tants d’exemples d’atacs al català que no és que no sàpiga per on començar, es que m’estim més siguis tu, fent cas al sr. Zerbato qui els cerquis i, sobretot, tenguis els teus popis raonaments.

Bernat Artigues,
u
n aficionat a la politica