Resposta a un ciutadà indignat

Benvolgut ciutadà:
Després de llegir el seu escrit, i encara que amb una mica de retard,  m’agradaria aclarir un parell de qüestions.

 

  

    En primer lloc ha de saber que no hem tingut mai la intenció de fer una moció de censura amb el PP, simplement com a oposició hem presentat una sèrie de propostes conjuntes precisament pensant en el bé comú, sent conscients de que molta gent progressista no entendria la nostra postura i pot ser això ens passi factura a les següents eleccions. Ara bé, ha de saber que la recerca de solucions a la situació de l’ajuntament  de Capdepera no es qüestió de colors polítics, es qüestió de fer una bona planificació de les actuacions a mig i llarg termini reorganitzant personal i els serveis per optimitzar recursos i controlar la despesa de tal manera que no superi mai els ingressos reals. Aquesta tasca es prioritaria per poder fer front a les amortitzacions de préstecs i evitar posar en risc el funcionament de l’administració i dels serveis bàsics que s’han d’oferir sí o sí als ciutadans, ja que els temps de bonança econòmica per a les administracions municipals han acabat. Després podem estar o no d’acord en polítiques concretes.

   Respecte a la foto de la legislatura dir-li que després d’estar mesos denunciant cada partit per separat que l’equip de govern no podia funcionar al 2009 amb els pressuposts prorrogats del 2008, ja que el nivell d’ingressos era molt inferior al previst al 2008 i a damunt s’havien de començar a amortitzar gran quantitat de préstecs, no ens va quedar més remei que plantar-mos. Vull recordar-li que tot i així l’equip de govern gastà molts de diners al 2009 sense partida pressupostaria. Per que l’ajuntament pogués recuperar un poc de liquides després dels milions d’euros gastats per damunt els ingressos reals durant el 2008 i 2009 els pressuposts de 2010 no haurien d’haver superat els 14 milions d’euros i tot i així, sent conscients (l’oposició) de la dificultat de reduir tan dràsticament la despesa s’arribà fins als 15 milions. Si que es vera que el regidor d’Es Grup va fer una proposta de pressupost de 2010 però deixant ben clar que mentre no canviessin els totals, cada regidor podia destinar-los als projectes que estimessin més adients. El senyor regidor de cultura, educació i festes no introduí cap canvi, a més a aquestes àrees el nombre i la quantitat de partides genèriques (que es poden destinar a qualsevol projecte, exceptuant inversions) ha augmentat aquesta legislatura, per tant l’organització de l’escola d’estiu no hauria de córrer cap perill.
   El sr. regidor d’Es Grup va posar aquesta proposta de pressuposts damunt la taula com a darrera mesura, per que l’equip de govern va ser incapaç de posar-se d’acord sobre les despeses que s’havien de reduir per fer front a la davallada d’ingressos, ja que en lloc de l’interès comú cercaven la rendibilitat política de les seves àrees. Li he de recordar que la davallada pressupostaria al 2010 ha sigut necessària a totes les administracions, i els socis de govern del Consell de Mallorca i del Govern Balear si han estat capaços d’arribar a un acord (pot ser per que tenen més clar que significa l’interès comú). També li he de dir que si l’oposició no hagués invertit les hores i els esforços que va invertir, a dia d’avui els membres de l’equip de govern tendríen problemes legals molt greus, per la quantitat de despesa aprovada sense partida ni pressupost.

   Respecte a la moció presentada fa quasi un mes sobre els usos que ha  de tenir el casal de Can Creu d’Inca la intenció es clara i es que l’equip de govern d’una vegada per totes es segui amb la resta de partits de l’oposició per reorganitzar els diferents departaments municipals a les noves instal·lacions (Centre Cap Vermell i Can Creu d’Inca), reunió que demanam des de fa un any. Volem que ens presentin aquests plans determinats que vostè diu que tenen. Li puc informar que l’ únic que tenim clar des de EUEV es que amb aquestes noves instal•lacions un objectiu fonamental ha de ser reduir el nombre d’edificis llogats que te a dia d’avui l’ajuntament i per suposat no traslladar de manera definitiva l’ajuntament de la seva seu actual. L’edifici de l’ajuntament s’ha de reformar per a que Capdepera pugui mantenir la seu municipal on sempre l’ha tengut.

   Sí, te raó que tots els partits polítics dúiem al nostre programa el nou ajuntament, i per això les dues regidores d’EUEV als dos mesos de formar part de l’equip de govern ja havien aconseguit que els serveis tècnics de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques ens redactessin el projecte per construir un nou ajuntament al mateix indret. Aquest projecte el va perdre el batle quan, a esquenes nostres, es va dirigir a la conselleria per dir-lis que el projecte  el tenia compromès amb un arquitecte determinat. Lògicament la conselleria va dir que no pagaria contractacions externes tenguent personal propi. Amb això li vull dir que des del principi EUEV hem tengut clares les nostres prioritats que no han estat mai traslladar les dependències municipals a Can Creu d’Inca.

   Per un altre banda deixar-li clar que mai he tengut la intenció (i tècnicament es impossible per temes d’espai) de tenir un despatx a C’an Creu d’Inca, i no se d’on li ve aquesta informació tan contaminada.

   Finalment dir-li que el seu escrit està fet amb molt mala intenció i ple de mentides i descalcificacions, mai he actuat ni actuaré per venjances personals per que jo no tenc llaços personals amb la resta de formacions, sempre he pres les decisions en funció del que hem defensat, intentant ser el més coherent possible. Clar que volem un govern de progrés però no ple de mentides i del que consideram males pràctiques polítiques. Si qualque cosa tenim clara es que des del moment que no confies en els teus socis has d’estar a l’oposició per que es la manera en la que millor pots fiscalitzar la tasca municipal, i això no vol dir fer-li el joc als sectors més “ultraconservadors” de Capdepera sinó ser fidel als nostres principis i al nostre programa electoral. Quan formàvem part de l’equip de govern la nostra obligació era gestionar les nostres àrees amb la major dedicació possible i et refiaves de les decisions dels teus socis sense revisar els processos i expedients. Ara tenim clar que això no ho hauríem d’haver deixat de fer mai.

Atentament,

Maria Orts