Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2274

El comentari del dia desprès és inevitable. Què en trobres, del mercat? Nosaltres, l'any passat, ja publicàrem l'enquesta que enguany repetim. Així podrem comparar.

Però alguns lectos ens han demanat que féssim una convocatòria perquè cadascú pugui dir-hi la seva. Sempre des de la perspectiva que aquestes opinions es puguin tenir en compte de cara a l'any que ve.

Ja ho sabeu, clicau damunt la foto i escriviu el vostre missatge o enviau les vostres opinions o comentaris, curts o llargs, a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  També les podeu acompanyar de fotografies. Però no oblideu deixar clar el vostre nom i DNI (tot i que si voleu que el vostre comentari es publiqui sota pseudònim, sols ho heu d'indicar)

Moltes gràcies per endavant!

A continuació, els escrits:



Enguany fa deu anys que és fa el Mercat Medieval, en general hi va haver una gentada, massa gent, peró no sols hi va haver massa gent, hi va haver massa generadors eléctrics, massa tassons de plàstic, massa paradetes que de medieval només tenien el nom, just dintre del castell davora la capella hi havia una paradeta amb un equip de música a tope, mes enllà hi havia una parada amb mocadors de heavy metal. Ja sé que controlar tot aixó es molt difícil, peró crec que el castell sí que es fàcil controlar.
Si la cosa va com va crec que es pot anar pensant el canvi de nom d'aquest esdeveniment perque molta de gent ve a Capdepera per una cosa: fer gresca i prou.
Vull donar l'enhorabona a tots els que encara monten la parada medieval, perque n'hi ha que val la pena. També he notat la manca de tallers.
Salutacions.

Scriptorium puellae




Crec que al mercat li han faltat aquests detalls de qualitat que altres anys el convertiren en màgic i sorprenent. Teniu tota la raó quan deis que el millor espectacle del mercat ha estat la Banda de música. La resta ha estat molt, però que molt magre: El passacarrers pov vistós, el xeremier sols sabia una cançó que repetia i repetia. La dansa del ventre amb música de CD, els xeremiers d'Artà amb camisetes al igual que les batucades. No se si són ells que s'han de vestir per a l'ocasió o si se'ls ha de facilitar roba medieval. Altres anys han anat vestits. Un espectacle del primer dia anunciava: Patrociant per Trui espectacles, calia aquest lletrero?.
Sembla com si la manca de pressupost es converteixi en un tot val i ja està bé. Si no es cuiden els detalls serem una fira més. Amb molta gent, sí. Però sense cap encant especial.


Un ciutadà enamorat del mercat medieval.

Com sempre, és a dir, bé

Els dos missatgers que em precedeixen veig que són més aviat demolidors. Estic pensant en els detalls que feien màgic i sorprenent el Mercat Medieval, anys passats, i no m'acaben de venir al cap. Crec que d'animació de carrer n'hi ha hagut prou, i en bastar, basta.

Estic d'acord que s'ha de vigilar molt i evitar la manca de bon gust (plàstic, vestuaris, etc.), però des de la primera edició n'hi ha hagut que no s'han adaptat a les normes. Aquests, s'han d'eradicar.

Estic escrivint aquestes paraules mentre una cadena de televisió es desfà en elogis del Mercat Medieval de Capdepera (una referència per a tot Mallorca, diu la presentadora). El dissabte, passejant per la plaça de l'Orient, un artanenc em va ponderar les excel·lències de la nostra fira, amb un to de sana enveja. D'altra banda,veig que a l'enquesta d'aquesta mateixa pàgina, els lectors troben, de forma majoritària, que aquesta edició ha estat millor que la passada.

Amics, tot és millorable, i el nostre Mercat també, però el to de les crítiques que heu publicat fins ara, em sembla excessivament negatiu. Hem de ser autocrítics i no caure en l'auocoplaença, però d'això al massoquisme hi ha un bon biaix.

Tenim un Mercat Medieval que és l'admiració de tothom que en passa. Les crítiques són necessàries, però la manca de ponderació l'únic que fa és provocar un desànim que no es mereix aquest esdeveniment.


Jack l'Esbudellador



Hola amics de Cap Vermell:

Jo també pens que tot hauria d'estar més ben organitzat. Un venedor ens va explicar que dijous no sabia ni on s'havia de col·locar, i que a altres llocs els envien amb temps les normes del mercat i damunt un plànol la ubicació de la paradeta, i per lo que es veu, aquí "nada de nada". També pens que tenint un any per davant no ha estat ben organitzat. Hi han faltat tallers, s'han vist tassons de plàstic, haguessin pogut posar teles a la plaça del Sitjar ja que no es podien seure allà, de sol que feia, embossos per paradetes mal col·locades, i moltes coses més.
Els primers anys va ser molt més medieval i ara ha perdut bastant l'encant.

Maria





Benvolgut Jack l'Esbudellador,
no era la meva idea ser tan demolidor com tu dius, tan sols reclamava cuidar aquests petits detalls de qualitat. Això per molt de greu que ens pugui saber no és gens de masoquisme com tu qualifiques.
Si no t'acaben de venir al cap aquells detalls que anys passats feien màgic i sorprenent el Mercat Medieval, t'esmentaré un comentari de la contraportada de la Revista Cap Vermell l'any 2003, diu així:

"No sabem si la màgia existeix.
I tampoc tenim clar que la tenacitat, la feina i la il.lusió bastin perque una iniciativa prengui cos i volada i arreli com ho ha fet el Mercat Medieval.
Fa uns anys, no tants, Capdepera era un dels pocs pobles que no tenien "fira", i no semblava haver-hi remei. Ara, entre tots, Ajuntament, firaires del municipi i de fora, veïns, escoles,..., hem fet que milers de visistants trobin a Capdepera quelcom diferent, especial. Ho podem dir ben fort: per les seves caracterçistiques, el Mercat medieval és únic en tot Mallorca.
Nosaltres n'estam orgullosos i desitjam, de tot cor, que duri la màgia."
Respecte als mitjans de comunicació d'abast insular tots sabem que es mouen per la quantitat de publicitat que l'entitat promotora de l'event hi posa. Tothom sap que els suplements i especials de fires i festes són una mena d'impost que cap Ajuntament no volen deixar de pagar per un "si de cas".

 
El mateix ciutadà enamorat del mercat medieval d'abans.