Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2900

Carta d'un amic de la família amenaçada en les agressions del carrer Castellet


 ".... podeu imaginar com és viure sota amenaces? Sortir de casa amb el vídeo del mòbil en marxa per un si de cas. Això no és vida...."

 

Respecte a les agressions que tengueren lloc al carrer castellet el dilluns passat i que acabà amb ambulàncies, policia i guàrdia civil i quatre carrers tancats, voldria fer una reflexió ja que hi ha vídeos i fotos que circulen per les xarxes socials.

Hi ha una família que està ocupant il·legalment una vivenda de l’IBAVI de Cala Rajada que es dedica a amenaçar a d’altres famílies que tenen vivendes socials llogades. He vist vídeos de com els amenacen i un caramull de denúncies, més de 10, que la família ha fet a la policia local  i a la guàrdia civil. Sempre els hi feien la matiexa pregunta: Quan actuareu? Quan hi hagi sang?

No és un tema de bregues de famílies. Es un tema d’amenaces i agressions d’una família a gent gran.

Sembla que ara sí que, dilluns, hi va haver agressions greus i que el jutge ha decretat un allunyament temporal. Però podeu imaginar com és viure sota amenaces? Sortir de casa amb el vídeo del mòbil en marxa per un si de cas. Això no és vida. Sembla que hi ha altres famílies que també estan amenaçades però que no volen parlar per por de que vagi a pitjor.

Quan la convivència es fa difícil, quina solució hi ha? Els serveis socials? La policia? Tothom n’està al corrent però ningú es fa responsable.

A la gent que te necessitats econòmiques i acud a les administracions en auxili, no se'ls pot demanar res a canvi? Situacions com aquestes són les que a nivell general generen actituds excloents i el resorgiment d'ideologies xenòfobes.

Quantes amenaces i agressions més ha d’haver-hi? S’han de publicar els vídeos perquè tothom sàpiga la gravetat dels fets?

Per favor, que aquesta carta serveixi d’alguna cosa. Que els poders públics actuïn ja.


Un amic