Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2936

Apuntem, d'entrada, que no volem eternitzar-nos en un epistolari que, dit el que s'ha dit, ja ha deixat més o manco definits els respectius punts de vista.











Sr. Batle de Capdepera,

En vista del trànsit de correspondència que aquests dies hem tengut a la nostra pàgina, la redacció de Cap Vermell ha retardat aquesta contrarèplica, perquè tampoc volem embafar els lectors. Bé, ja ho haureu endevinat, es tracta de la resposta a l'escrit que ens adreçàreu i que publicàrem el passat dia 28.

Apuntem, d'entrada, que no volem eternitzar-nos en un epistolari que, dit el que s'ha dit, ja ha deixat més o manco definits els respectius punts de vista. Aquestes retxes, més que una resposta, volen ser una matisació a algunes de les vostres afirmacions, pensant que així tot quedarà una mica més clar.

En el vostre escrit del passat 28, dèieu que aquella carta que enviàreu a altres mitjans de comunicació, però no a “Cap Vermell”, la vau escriure com a Rafel Fernández i no com a batle, i que d'això nosaltres en som conscients. Idò no, no en som conscients, perquè precisament un dels aspectes que ens va moure a publicar la nostra queixa va ser que el vostre article anava signat com a alcalde y candidato PSOE. Davant els ulls tenim el Faxdepera núm. 637 que així ho recull. De manera que no hi havia res que esbrinar. Per a nosaltres està prou clar qui i en condició de què signava l'escrit.

Després ens atribuïu una actitud defensora dels partits de l'oposició, o d'un partit de l'oposició, i us hi referiu com a la intencionalitat política defensora que traspua tot el vostre escrit”. Mirau, en el nostre escrit recollíem la vostra queixa de la demagògia d'aquests partits, dels quals vàreu dir que ”después de cuatro años silentes, repiten los mismos clichés demagógicos”. I, a més, vàreu insistir que “después de una larga hibernación de casi cuatro años, han despertado con un hambre voraz”. Heu vist al nostre escrit, senyor Batle, ni una sola paraula rebatent els vostres arguments? Cap frase defensant la tasca de l'oposició? Al contrari, el que deim és “que ara, quan hem de tornar a passar per les urnes,trobam ben normal que, davant algunes crítiques d'aquestes formacions, us sentiu en la necessitat de replicar”. És això defensar l'oposició? I ja podeu mirar de dalt a baix, que enlloc trobareu cap altra frase que faci referència a aquests partits, ni per bé ni per mal. Així que, per aquí, tampoc, senyor Batle.

Clar que, a manca d'arguments més sòlids, apel·lau a coses etèries, més aviat intangibles: el “to” i la “intencionalitat política” del nostre escrit. I fins i tot acabau reblant el clau dient que “Cap Vermell com a línia editorial té un posicionament polític molt proper a un dels partits que es presenten en aquestes properes eleccions”. Ens en podríeu posar algun exemple concret? Algun “Portalet” en què “Cap Vermell” s'hagi posicionat a favor d'un partit determinat? Sí, senyor Batle, nosaltres defensam la llengua i la cultura d'aquesta terra, i el territori, i els drets socials dels més dèbils, i l'educació pública de qualitat, i una sanitat a l'abast de tothom. Aquesta és la nostra línia editorial, però pensam que són reivindicacions en les quals coincidim amb el PSOE. O no? D'altra banda, semblat que no estau al corrent de la composició dels col·laboradors habituals de “Cap Vermell” (i si hi estau, ho passau per alt), que és molt més plural, amb tota seguretat, que la de la majoria de mitjans amb qui vulgueu comparar-nos.

Cap al final de la vostra carta, senyor Batle, ho acabau d'arreglar. Deis que “la resposta la vaig escriure en castellà perquè em va arribar primer de tot l’escrit pel DIARI DE MALLORCA i pel FAXDEPERA que pel CAPVERMELL.ORG. I crec que no seria conseqüent en enviar-la en castellà en aquesta revista digital.” Home!, vós sabeu perfectament que si ens l'haguéssiu enviat en castellà, cap problema, perquè tenim servei gratuït de traducció, i també l'hauríem publicat en castellà si així ens ho haguéssiu demanat expressament. Però no ens enviàreu l'escrit, i punt. Aquest és el fet, i nosaltres NOMÉS ens queixam d'això, i tot el que vós hi afegiu és una manera com qualsevol altra de marejar la perdiu. Per tant, atès que reconeixeu que el vostre va ser un acte voluntari, deliberat, ens heu de permetre que pensem que vós sí que actuàreu amb intencionalitat. Política? Qui sap!

I, per acabar, una frase del vostre escrit que no té tara: ”D’aquest posicionament polític i editorial – us referíeu al nostre, clar – també n’opinen molts més ciutadans que el seus 1.600 lectors”. És a dir, que d'aquest suposat posicionament polític que vós ens atribuïu també en parlen els que no ens llegeixen. Bé, intuíem que “Cap Vermell” desperta passions, però no fins a aquest punt.

Una cosa sí que la tenim molt clara: en els 35 anys de vida de “Cap Vermell” hem conviscut amb batles de tots els colors polítics, de la dreta, del centre i de l'esquerra, però mai ens havia passat una cosa semblant. En tot cas, ho atribuïm al moment polític que estam vivint, tan especial, i a més ho feim des de la convicció que res d'això haurà d'impedir que entre vós, en tant que batle de Capdepera, i Cap Vermell continuarem mantenint relacions de respecte i de mútua consideració, com ha de ser.

I en aquesta línia que apuntam us donam les gràcies en nom dels nostres lectors, als quals heu tengut a bé demanar disculpes. Sabeu que, com sempre, teniu “Cap Vermell” amb les portes obertes de bat a bat, per al que vulgueu.


Redacció de Cap Vermell