Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2332

Gràcies als nostres atents lectors hem sabut que enguany també celebrarem

 Any Jovellanos

  25è aniversari del Parlament de les Illes Balears

L'Ajuntament de Palma ha declarat el 2008 Any Jovellanos. L'efemèride commemora l'alliberament de Jovellanos el dia 5 d'abril de 1808, arran de la Reial Cèdula de Ferran VII de 22 de març, després de set anys de captiveri a l'illa de Mallorca.

Gaspar Melchor de Jovellanos i Ramírez (1744-1811) és, sens dubte, un dels nostres visitants més il·lustres i un dels escriptors que més bellament han descrit la nostra ciutat.

La intensa tasca d'estudi i valoració de la llengua i la cultura pròpies i la seva fe en el progrés i la instrucció pública són especialment meritòries si pensam en les difícils circumstàncies en què va conèixer la nostra terra, un any de duríssima presó a la cartoixa de Valldemossa i una segona etapa de sis anys al castell de Bellver, que li reportaren humiliacions espirituals i importants penúries físiques.

Lluny d'enfonsar-se o de maleir la terra que l'empresonava, Jovellanos va convertir el seu captiveri en una gran oportunitat i el va dedicar a l'estudi i la coneixença, sense deixar-se vèncer en cap moment pel desànim o el rancor.


25è aniversari del Parlament de les Illes Balears

Poca informació tenim de l'event i a la web del parlament no hi ha gran cosa, veieu:

http://www.parlamentib.es/