Era la República un  govern legítim en un moment equivocat?


Aquests dretans del PP i els seus acòlits estan que tiren fum, no saben què han de fer per desviar l’atenció pública i augmentar el patriotisme espanyol. Amb el panorama que tenen al davant, tan obagós socialment i econòmicament parlant, no m’estranya gens ni mica que qualsevol dirigent, o no només dirigent, sinó qualsevol fanàtic que delira quan escolta xerrar públicament  un dirigent del PP, digui les beneitures del segle. Si no fos perquè ja ens tenen avesats a les seves bajanades politiques, un pensaria que aquesta gent no és més que una guarda de pocavergonyes i que mai han conegut la vergonya. Respect profundament quasevol persona que políticament se sentí de dretes, pel motiu que sigui. El que em costa de respectar és aquesta gent que ens governa i que diu ser de centredreta i que en realitat això no és més que una màscara que es posen per amagar la cara de nostàlgics que tenen de períodes negres, o blancs per a alguns, de l’estat espanyol. Si un acudís a una hemeroteca i llegís les declaracions de qualsevol càrrec del PP o fes un repàs a les notícies, quedaria ben palès que estan desesperats, que les enquestes ja no els afavoreixen tant com abans i que això  pot tenir conseqüències negatives per a ells. 
 
No fa gaire, un portaveu parlamentari del Govern central afirmava que la República fou la responsable de la guerra civil espanyola i de les seves conseqüències. Com també, a un poble de Madrid governat pel PP, crec que era Pinto si mal no record,  on a la seva plaça de bous estava escrit, a les tanques, amb lletres ben grosses, això: “Adolf Hitler tenia razón”. El que fa més por d’això és que no ha tengut cap conseqüència penal ni política. Esgarrifós. Però no cal anar tan lluny per veure que ja ni tan sols duen la màscara de centredreta. Aquí mateix, al nostre municipi, al setmanari Faxdepera  (en castellà, perquè arribi a més gent), un conegut personatge del municipi, entre altres coses conegut pel seu ferotge anticatalanisme a través dels seus… diguem “escrits”, en començava un dient que l’esquerra era la responsable de la guerra civil espanyola. Es pot ser més cínic políticament i històricament parlant? Em pregunt a quina classe de lectors envía aquest senyor els seus “escrits”.
 
A molts de països del món, negar públicament l’holocaust jueu a Alemanya és un delicte, entre els quals molts de països europeus. Crec que és un delicte perquè qui ho diu vol, d’una manera o altra, afavorir el feixisme i de passada dir que tampoc era per a tant, malgrat totes les proves que hi ha que el que diuen és mentida, que els nazis només feien la seva feina, que complien ordres de d’alt. Doncs afirmar que la República va ser la responsable del milers i milers de morts no només és històricament fals, sinó que és igual que dir que la República fou la culpable d’haver estat votada DEMOCRÀTICAMENT dues vegades i que els qui emprengueren el cop d’estat del 1936, mirau per on, ajudaren militarment i políticament als qui provocaren la Segona Guerra Mundial. No només durant la guerra, sinó que molts de dirigents del Tercer Reich trobaren una via d’escapatòria amb el dictador per fugir de la justícia dels aliats. Això no ho dic jo, crec que ja és prou conegut. Aquells que se sentien incòmodes amb la República tendrien els seus motius per estar-ho. ”Els comunistes ens prendran les terres i les cases…“ Si poguessin veure avui en dia qui és el qui pren drets, cases i finques i llocs de feina quedarien astorats; la banca capitalista i els partits que la recolzen. Així que la comparació entre Holocaust i República és més aviat banal. No seria gens estrany que en sortís un que digués que els jueus foren els responsables de l’extermini, simplement perquè vivien a Alemanya en el moment equivocat. Era la República un  govern legítim en un moment equivocat?