Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 3222

"El discurs dels Reis va dirigit als nins petits i ells no saben res de les actuacions dels bancs, dels mals empresaris, dels polítics mediocres o dels desnonaments."











Altres anys havia pensat d'escriure uns comentaris sobre la festa del Reis a Capdepera i Cala Rajada, però mai m'havia decidit a fer-ho. Enguany vull donar la meva opinió ja que penso, i molta de gent com jo, que algunes coses haurien de canviar de cara al futur, si volem que les coses millorin els propers anys.

Vagi per endavant reconèixer amb lletres majúscules la gran feina que fan els voluntaris que s'encarreguen d'organitzar totes les activitats al voltant de la festa. S'ha d'agrair la tasca de la Comissió dels Reis i a tota la gent que col·labora, de forma altruista, fent un gran esforç per fer feliços els nins.
Però, any rere any, el parlament que fan els Reis quan arriben al port de Cala Rajada em pareix desagradable i inadequat. Fer un discurs reivindicatiu, amb connotacions polítiques i expressions malsonants, el trob fora de lloc. El discurs dels Reis va dirigit als nins petits i ells no saben res de les actuacions dels bancs, dels mals empresaris, dels polítics mediocres o dels desnonaments. Cada any les proclames i arengues irritants i repulsives es repeteixen amb la cara d'incredulitat de molts de pares,  que no entenen el que passa. Els nins, òbviament, tampoc entenen res. Si la Comissió dels Reis es vol posicionar en alguns temes socials, molt bé, que facin un manifest públic, però el parlament d'arribada dels Reis no és ni el lloc ni el moment adient. A cap altre poble de Mallorca, els Reis fan proclames d'aquest tipus.
Aquest discurs pamfletari també es va repetir enguany al centre Cap Vermell de Cala Rajada i a la plaça del Sitjar de Capdepera.


Un altre tema incomprensible és l'horari d'arribada de la comitiva Reial a Capdepera. Enguany les carrosses feien l'entrada a la plaça des Sitjar a les 21.45 h. Sí, sí, a les 21.45 h, o sigui, amb 45 minuts de retard. El programa posava que arribarien a les 21.00 h. Als que tenim nins petits, no ens sembla bé que Els Reis arribin tan tard perquè un nin de 5, 6 o 7 anys, a segons quines hores, ha de ser a casa o al llit. Les 21.45 hores és massa tard. Tampoc sembla correcte que els Reis arribin quasi una hora tard amb un munt de gent esperant nerviosament a la plaça (afortunadament enguany no va fer fred, però l'any passat sí que en feia). Diuen les males llengües que el motiu va ser que els Reis es varen aturar a sopar entre Cala Rajada i Capdepera (vull pensar que no va ser així, perquè el contrari seria un escàndol). Enguany hi havia poca gent a la plaça, i cada any anirà disminuint, amb aquests horaris, aquests retards i aquesta manca de respecte cap a les famílies.
Així mateix, crec que els polítics municipals responsables haurien de vigilar aquestes coses i adonar-se que el nivell  ha anat baixant any rere any, fins a límits que freguen allò ordinari i groller.
Esper que aquests comentaris ajudin a millorar una de les festes més màgiques i belles de l'any.
Molts d'anys

Rosa