Imprimeix
Categoria: Portalet
Vist: 466






"Viure a Cala Rajada, per exemple, pot esdevenir un suplici, en comptes d'un premi·.



 


Últimament, per les xarxes socials circulen tot de vídeos en què es recullen imatges de bregues de carrer, d'una violència esfereïdora. Una violència que no és nova, però que, estiu rere estiu, incrementa el seu índex, fins a un punt en què les autoritats pertinents -guàrdia civil, policia nacional, policia local...- haurien de començar a estar preocupats i demanar-se si s'està fent tot el que cal a fi de controlar tanta disbauxa.

La gent “normal” sí que n'està, de preocupada, especialment aquelles famílies amb gent jove, la seguretat de la qual no sembla garantida a segons quins llocs i quines hores. I no val a dir que aquesta gent jove “normal” no hauria de freqüentar aquests llocs, perquè els joves del poble tenen tot el dret del món a divertir-se sense que es posi en perill la seva integritat.

Fa anys que es parla d'aquest problema i, com hem dit, no tan sols no s'hi ha sabut posar fre, sinó que, altrament, els actes violents, especialment a les zones d'oci nocturn, van en augment. Tant se val que governi la dreta com l'esquerra, aquí, a Palma o a Madrid. Sens dubte, hi té molt a veure el model de la nostra oferta i la imatge que segurament es té de la nostra zona, on tot sembla permès. Els hotels? Els bars de nit i les discoteques? Una població flotant sense el més mínim arrelament? Una població local que es mou entre la indiferència i la impotència? Està clar que ningú, començant pels polítics, assumeix una mínima quota de responsabilitat d'aquest problema i, per tant, això dificulta que s'hi pugui posar regit. Ara bé, mirant cap a l'altre costat no aclarim res.

A l'estiu, el simple fet de la saturació poblacional és difícil d'assumir, amb la consegüent càrrega de cotxes i tota mena d'altres vehicles, amb les carreteres intransitable i amb l'aparcament com una utopia. Si a aquest malviure hi hem d'afegir episodis cada vegada més freqüents de violència, pensam que és arribada l'hora d'una profunda reflexió.

Viure a Cala Rajada, per exemple, pot esdevenir un suplici, en comptes d'un premi.