Imprimeix
Categoria: Portalet
Vist: 2585



Els detalls sí que importen


Els detalls sí que importen, la vida està farcida de petits detalls que ens mostren com som de veritat, ens assenyalen tal com som. I darrerament veiem un enfilall de petites coses, de conductes per part de l’equip de Govern que poden semblar intranscendents però que delaten un tarannà poc respectuós amb el que s’espera de governants democràtics: no infringir les normes i tractar per igual a tots els veïnats. I no perquè ho mani l’article 14 de la Constitució, sinó per propi convenciment.

En aquests moments, el compromís, encara no marcat a la llei, d’un màxim de vuit anys en un càrrec públic assoleix tota la vigència i entenem clarament el perquè forma part del codi de conducta i bon govern de moltes formacions. I és que a partir de llavors la separació entre la «cosa pública» i la «cosa privada» s'enterboleix i apareix el perill de la corrupció.

De sempre ha format part del “pedigrí” socialista l’honradesa i la igualtat i ha de continuar essent així. I per això els petits detalls s’haurien de polir: des del menyspreu a la senyora de la neteja del quarter de la policia (cas cafetera) a les amenaces velades a l’esmentat cos, del privilegis a l’hora d’aparcar l’automòbil a les suposades factures sense control, de les obres del passeig marítim a la neteja dels carrers, del carril bici a l’apertura dels parcs passant per la biblioteca de Capdepera o a la "censura" a un periodista són qüestions que convindria aclarir.

Els petits detalls sí que importen. La democràcia se basa en l’observança escrupolosa de les formes i regles que són la garantia que fan possible que els principis que la inspiren: igualtat, llibertat i justícia que es materialitzen en el conjunt de la societat. Més enllà sols regna la misèria.

Per acabar. Estaria bé saber què en pensen els seus companys «socialistes de tota la vida» del seu partit. Fernandos, Laures, Paus, Ivons, Mercants...