Imprimeix
Categoria: Portalet
Vist: 3398




La manca d'enteniment i els enfrontaments entre l'Ajuntament i aquesta part dels seus-nostres empleats és ancestral, amb episodis certament lamentables. Més diríem, sembla que les divergències entre policies locals i responsables polítics són com una epidèmia escampada arreu i per a la qual encara no s'ha trobat la vacuna









Capdepera va ser notícia, recentment, pel desgavell de la platja de l'Agulla, que, entre altres raons, es va atribuir a la manca d'efectius de la Policia Local per a controlar l'accés a la zona amb segons quins estris, com ara aparells de música, i impedir les activitats que alguns dels nostres egregis visitants desenvolupen damunt l'arenal, com si d'una discoteca es tractàs. Més recentment, un comunicat de l'Ajuntament ens assabentava que s'havia arribat a un principi d'acord amb la Policia, però quan començàvem a respirar alleujats, convençuts que els serveis municipals de seguretat tornaven a funcionar al cent per cent, se'ns fa saber que se suspèn la Mitja Marató del Carme – una prova emblemàtica en el calendari de l'atletisme popular de Mallorca, després de 27 anys de celebrar-se- i que aquesta suspensió es deu a..., sí, a la manca d'efectius de la Policia i perquè aquesta no vol fer hores extraordinàries. 

La manca d'enteniment i els enfrontaments entre l'Ajuntament i aquesta part dels seus-nostres empleats és acestral, amb episodis certament lamentables. Més diríem, sembla que les divergències entre policies locals i responsables polítics són com una epidèmia escampada arreu i per a la qual encara no s'ha trobat la vacuna. En el cas de Capdepera s'ha arribat a un punt que, per dir-ho suaument, és altament preocupant, especialment en plena temporada turística, quan els símptomes de degradació de la imatge turística del nostre municipi –derivats d'una disbauxa incontrolada– comencen a ser alarmants.

Estam convençuts, com diu aquella dita tan mallorquina i tan certa, que l'aigua mai no es perd només per un costat. Ara bé, després de sis anys de batlia, Rafel Fernández ja sap quin pa s'hi cou, no oblidem que ell és el responsable d'Interior. El que no podem fer nosaltres, els ciutadans que pagam els nostres impostos a canvi d'uns serveis que, per tant, tenim dret a exigir, és anar al quarter de la Policia Local a demanar al cap d'aquest cos, o a cadascun dels seus membres, d'un en un, que es posin les piles i ens garanteixin que l'ordre públic serà preservat. En canvi, sí que podem exigir als polítics que hem votat que posin fil a l'agulla (i a la platja de l'Agulla) i ens resolguin un problema que ja fa massa temps que dura, en el ben entès que qualsevol cosa que sigui dilatar el conflicte en el temps només mereix ser qualificada d'ineptitud. I és que els polítics, en tots aquests anys, no han volgut o no han sabut fer-hi front i ara els vessa per tots els costats.