Imprimeix
Categoria: Plenaris
Vist: 1501
Es formalitza el nou equip de govern PP-MÉS per Capdepera, prèvia geniada del PSOE i d'El Pi, que varen abandonar el ple després de les intervencions inicials.


 

Ple extraordinari històric el celebrat aquest dimecres 25 d'octubre de 2023 a l'Ajuntament de Capdepera. No debades va servir per formalitzar el pacte PP-Més, una entesa que ha duit molta coa i que ha omplert informatius i pàgines de diaris. Les voltes de la casa consistorial, en consonància amb la transcendència de l'acte, va comptar amb un públic nombrós, sobretot de simpatitzants del PP i de Més.
 

La sessió va començar amb la votació de la urgència, moment en què PSOE i El Pi van aprofitar per fer les seves úniques intervencions. Rafel Fernàndez, en nom dels socialistes,  criticà el pacte per qüestions ideològiques i a més va acusar els regidors de Més de trànsfugues. Sense esperar a la rèplica de Núria Garcia, els regidors del PSOE abandonaren el ple en una actitud una mica esperpèntica, tot plegat enmig dels aplaudiments sarcàstics i comentaris del nodrit grup de seguidors de Més per Capdepera. No sembla una actitud massa democràtica i pròpia de qui ha estat batle dotze anys, que davant la definitiva pèrdua de poder ha elegit fer “potadetes” en comptes d'assumir-ho amb dignitat. 
 

La portaveu ecosobiranista, Núria Garcia, va respondre a Fernàndez que els regidors de Més no han abandonat cap partit i que de moment no han estat expulsats d'enlloc. De fet, va llegir un missatge de Lluís Apesteguia, líder de Més per Mallorca, en el qual manifesta que no s'ha enviat cap sol·licitud a l'Ajuntament per dissoldre el grup polític, que el cas dels regidors de Capdepera està en mans de la Comissió de Garanties del partit i que, en tenir l'informe, l'executiva tornarà a decidir, a més d'afegir que el PSOE no pinta res en les qüestions internes dels ecosibiranistes.
 

Per la seva banda, El Pi també criticà el pacte i acte seguit els seus dos regidors partiren. Recordem que els regionalistes es varen atracar als populars després de les eleccions per mirar de tancar un pacte, i en no prosperar l'entesa ara fan pinça amb els socialistes.
 

Pel que fa als acords, consistiren en l'aprovació de les dedicacions i retribucions dels deu regidors que ara formaran l'equip de govern, així com els representants a distints òrgans municipals i supramunicipals.
 

Les àrees, dedicacions i sous queden de la següent manera:
- Mireia Ferrer: Batlia i recursos humans. Dedicació exclusiva i un sou de 52.000 €
- Núria Garcia (primera tinent de batlessa): vies, obres i hisenda. Dedicació exclusiva i un sou de 36.230 €
- Paulí Faba (segon tinent de batlessa): urbanisme, activitats, arxiu, TIC i Centre Melis Cursach. Dedicació del 75 % i un sou de 27.172 €.
- Mireia Flaquer (tercera tinent de batlessa): benestar social, igualtat, gent gran i educació. Dedicació del 75% i un sou de 27.172 €.
- Agripina Rocha Rodeiro (quarta tinent de batlessa): sanitat, joventut, contractació, turisme i neteja d'edificis. Dedicació exclusiva i un sou de 36.230 €.
- Margalida Bisquerra Gracia (cinquena tinent de batlessa): mercats, teixit empresarial, participació ciutadana i promoció econòmica. Dedicació del 25 % i un sou de 9.057 €.
- Manuel Alberto Filgueiras Posada: seguretat ciutadana, mobilitat i medi ambient. Dedicació exclusiva i un sou de 36.230 €
- Yannick Wilken: cultura, Castell, patrimoni i fons europeus. Dedicació del 75 % i un sou de 27.172 €.
- Sergi Viejo: esports. Dedicació del 50 % i un sou de 18.115 €
- Joan Campins: fires i festes. Dedicació del 25 % i un sou de 9.057 €

Cal dir que el cost salarial del nou equip de govern és devers 10.000 € inferior al de l'equip de govern que va acabar l'anterior legislatura, tot i tenir ara un regidor més. 

Finalment els membres de la Junta de Govern seran Mireia Ferrer, Núria Garcia, Paulí Faba, Mireia Flaquer, Agripina Rocha i Margalida Bisquerra.

 En resum, un ple que posa fi a mesos d'incertesa, en els quals el Partit Popular ha governat en solitari, però sobretot a setmanes intenses de negociacions, rumors i vetos de Palma. Pel que fa a la situació dels regidors de Més per Capdepera s'haurà d'esperar a veure què decideix la seva comissió de garanties. 



Del que podem estar segurs és de que s'obre una etapa política apassionant a Capdepera, amb un pacte entre formacions distants ideològicament però que han sabut trobar l'entesa per gestionar el municipi, i una oposició liderada per qui ha estat batle dotze anys i que de ben segur farà una fiscalització exigent. I aquí, des de Cap Vermell, vos ho contarem tot.

 Un que escoltava