Imprimeix
Categoria: Plenaris
Vist: 958

Aprovada finalment la creació de les places d’auxiliar administratiu necessàries per donar cabuda a totes les persones que havien aprovat els exàmens.  



No és fàcil entendre tot aquest culebrot però ho intentarem explicar. Tot ve d'una errada comesa a l'anterior legislatura, quan en el pressupost de 2023 només es va preveure dotació pressupostària per a 10 de les 16 places d’auxiliar administratiu de carrera que s’havien de treure enguany a concurs oposició. Però han estat 12 les persones que finalment han superat les proves per prendre possessió com a funcionàries de carrera, i clar, quan ha estat hora de nomenar a aquestes 12 persones l’actual equip de govern s’ha trobat que només tenia 10 places.

Per intentar solucionar el problema l’equip de govern va dur una proposta al ple ordinari del passat 12 de juliol per la qual s’amortitzaven tres places d’auxiliar de turisme –sense ocupar- i se’n creaven tres d’auxiliar administratiu, per així poder donar cabuda a totes les persones que havien superat les proves. Sorprenentment, PSOE i El Pi varen votar en contra d’aquella proposta, tot i que l’errada venia de l’anterior legislatura. L’abstenció de Més no va bastar i per tant la proposta va quedar denegada.

La situació es va agreujar el passat divendres, quan va finalitzar el contracte com a funcionària interina d’una de les dues persones que no podien prendre possessió com a auxiliars administratius de carrera tot i haver passat les proves, la qual cosa va provocar la rescissió del seu contracte. Això va provocar que durant el passat cap de setmana PP i PSOE emetessin diversos comunicats al respecte. El PP acusant al PSOE d’haver causat el problema i de bloquejar la solució. I el PSOE acusant la batlessa d’haver acomiadat una treballadora i criticant les funcionàries que havien comès l’errada.

I en aquest moment és quan entra en joc Més per Capdepera, ja que, pel que sembla, el passat dilluns va arribar a un principi d’acord amb l’equip de govern en els següents termes: en lloc de tres places d’auxiliar de turisme a amortitzar en serien dues, suficients per cobrir les dues places d’auxiliar administratiu necessàries. I ja amb els vots garantits, la batlessa va convocar el ple extraordinari d’aquest dimecres 19 de juliol.

Però no acaben aquí les sorpreses, atès que finalment tots els partits, també PSOE i El Pi varen votar a favor de la darrera proposta en aquest darrer ple extraordinari, quan, recordem, aquests mateixos partits hi havien votat en contra feia una setmana.

En resum, coses de la política. Molta d’estratègia i d’electoralisme, massa diríem per l’alçada de la legislatura en la qual ens trobam, però finalment, pel que sembla, ha imperat el sentit comú i s’ha pogut donar solució a un problema que afectava injustament a dues persones que havien superat les proves de la convocatòria a la qual s’havien presentat. De fet han pres possessió del càrrec el dijous 20 de juliol.

 

Un que escoltava





*Nota de redacció:  Com sempre hem fet, sols publicam els comunicats rebuts al nostre correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.