Imprimeix
Categoria: Plenaris
Vist: 3050


En el darrer Ple de la legislatura, s'aprovà el plec per a la contractació de la gestió del servei del cementeri.

Igualment, s'aprovaren les festes locals per a 2016: Sant Roc i Sant Bartomeu.








Darrera plenària de la legislatura. En tornar-hi, la composició del consistori serà distinta, amb tota seguretat i serà la primera, després de molts d'anys, sense UCAP. Plenària, aquesta, d'altra banda, una mica de tràmit, en que, a banda del tema del cementeri, poca cosa més hi havia per a discutir. La cosa, més o manco va anar així:

 

- CONTRACTACIÓ: GESTIÓ SERVEI PÚBLIC CEMENTIRI MUNICIPAL DE CAPDEPERA. L'equip de govern volia, abans de tancar la legislatura, tancar un el tema del cementeri. I així ho va fer, a mitges. És a dir, de moment, amb els seus nou vots aprovà la contractació de la gestió del servei públic del cementeri, que s'obrirà a les empreses que reunesquin els requisits necessaris i hi vulguin optar. En el ple anterior, aquest tema s'havia volgut aprovar per via d'urgència, però va quedar damunt la taula en no comptar amb la majoria absoluta de vots (alguns membres de l'equip de govern no hi assistiren). El PP, que es va abstenir, al·legà que no es tractava d'un assumpte urgent i que bé es podia deixar en mans del nou consistori que es constituirà d'aquí a dues setmanes. De la seva banda, MÉS, que també es va abstenir, es manifestà contra la privatització d'un servei que considera que, probablement, costaria menys si fos de titularitat municipal. Bé, com deim, s'aprovà.

 

- CALENDARI LABORAL 2016. Ja tenim festes locals per a l'any 2016: Sant Roc i Sant Bartomeu. I això serà així atenent que Sant Antoni i l'Esperança cauran en diumenge, i el Carme, en dissabte. Aprovat quedà, per unanimitat.


-
DONAR COMPTE INFORME INTERVENCIÓ SOBRE COMPLIMENT DEL PLA D’AJUST. Com ve sent habitual, l'interventor va donar l'ectura al seguiment del pla d'ajust, que pel que sembla se segueix fil per randa.

 

- PRECS I PREGUNTES

El PP, en aquesta plenària de comiat, no va voler fer preguntes. La seva portaveu, Pilar Garcia, en canvi, donà lectura a un breu resum del que, segons aquest partit ha estat la legislatura, amb un consistori encapçalat per un batle que no s'havia presentat com a candidat a aquest lloc, i amb una situació d'inestabilitat i plena de renúncies i canvis en la composició de l'equip de govern. D'altra banda, va donar les gràcies a totes les persones que havien recolzat la tasca d'oposició del PP durant aquests quatre anys, i s'acomiadà dels companys de consistori, als quals va desitjar el millor, tant a nivell personal com polític.

MÉS per Capdepera sí que va fer una pregunta, relativa al no funcionament dels brolladors de la nova plaça dels Mariners. La regidora del tema al·legà que hi havia alguns problemes tècnics, cosa de filtres, va dir, però que “confiava” que aquest estiu arribi a funcionar. Pere Fuster també va incidir en la inestabilitat d'aquests quatre anys que ara conclouen i va vaticinar que els cronistes locals, passats els anys, es referiran a aquesta etapa com a un període convuls. Es va referir a la gran experiència personal que aquests quatre anys li han suposat, en una tasca que, a banda de lògiques discrepàncies polítiques, considerava enriquidora. També va expressar els millors desitjos per als que se'n van i per als que s'incorporin a la vida pública del municipi.

El batle, Rafel Fernández, de la seva banda, va destacar, d'aquesta legislatura, la gran feina feta en matèria econòmica, període durant el qual s'ha dotat l'Ajuntament de gran estabilitat pressupostària. Negà que haguessin estat quatre anys d'inestabilitat, ja que sempre ha comptat amb una majoria suficient per poder governar, i que així ho ha fet. Va dir que, com tota persona, segurament ha comès errades, però que sempre ha treballat pensant en el bé comú. Com els portaveus que l'havien precedit en el torn de paraula, va tancar la seva intervenció en un capítol d'agraïments tant per als companys de l'equip de govern com per als membres de l'oposició, i desitjà igualment el millor per a tots ells.

I bé està el que bé acaba. El temps jutjarà aquests quatre anys. Nosaltres, quan tenguem nou consistori i es reprenguin les plenàries, continuarem informant els nostres lectors, com sempre hem fet. I com van fer tots els que van intervenir en aquesta última sessió de la legislatura, també desitjam el millor als que es retiren de la primera línia de la política, als que es presenten per continuar exercint aquest servei públic, i als que seran nous regidors de Capdepera. Sort a tots!