TALLER D'ESTIMULACIÓ SENSORIAL






SARquavitae de Sa Font de Sa Cala










   A través dels sentits poden percebre milions de sensacions, la vista,l’olfacte, la oïda, el gust i el tacte ens ajuden a estar connectats a la realitat, amb els anys aquest sentits es veuen minvats i és per això que des de l’Equip de Teràpies del centre vam decidir realitzar un taller per fomentar la seva estimulació, mitjançant diferents estímuls vam fer que tots els residents poguessin exercitar aquest sentits amb diferents propostes.
Amb la vista es van projectar una sèrie d’ imatges on podíem veure l’abans i l’ara de diferents llocs de Mallorca. A més, a través d’ un joc de llums i colors, els residents havien de indicar on era el llum(dreta o esquerra) i de quin color (vermell, groc, verd, blau, taronja i lila).



Per a treballar l’olfacte es varen passar diferents olors on els residents havien dir a quina olor corresponia i quins records li portava, (vinagre, alcohol i orenga).
La oïda es va estimular amb una reproducció de sons els residents havien  d’esbrinar que era (ase, campanes, ocells, renou de guerra, gall,nin plorant, etc.).



Es va fer una degustació de diferents aliments (patatilla, llimona i xocolata), els residents havien de descobrir a quin gust corresponia cada aliment (salat, dolç, àcid o amarg).
I per a finalitzar, el tacte,  tres capses plenes d’ arena, grava i arròs. Dins aquestes capses els residents havien de trobar uns petits objectes i dir quins eren (clips, perns i bolletes).

El tarannà de l’activitat va ésser potenciar  d’una manera animada i divertida  els cinc sentits. Així  d’una forma lúdica es van assimilar els diversos continguts sensorials que l’equip de teràpies volgué explicar.