Espectacular Nit de Foc 2011





Els dimonis encenen Capdepera


State of emergency, La Banda de Mo i Anegats en concert



inclou vídeo


L'espectació de la presentació dels dimonis de foc de Capdepera en la Nit de Foc gabellina no defraudà. Ben al contrari, va ser una Nit de Foc difícil de superar. El llistó que varen posar els dimonis de Sa Solera Gabellina i els Dimonis de Mancor ha quedat molt alt.
La sàvia combinació de foc, música, efectes pirotècnics i actuació dels dimonis, juntament amb la complicitat del públic, va ser la clau d'una nit especial. Així és com molts de participants vàrem sentir la festa. Va haver-hi foc a voler (ja se sap que per a alguns mai basta), dimonis, molts de dimonis, i gent, molta de gent. Així i tot, l'organització va aconseguir certa fluidesa en el recorregut, cosa prou difícil donada la gran quantitat de participants i espectadors assistents.



Enguany l'inici va dividir els participants, uns esperaven a la plaça de l'església la sortida dels dimonis de Mancor de la Vall, mentre que uns altres eren al Castell. La sortida de l'església va ser combinar música i llums. Acte seguit una mena de processó de dimonis i participants van pujar fins el castell on els dimonis de Sa Solera Gabellina havien muntat un espectacle amb baixada amb cordes per les murades, focs a les torres...Totes es ficaren dins el castell.








Quan s'obrí el  Portalet hi va haver un esclat, una dimoniada va invadir l'espai i començà un impressionant correfoc que acabà a la plaça des Sitjar, on els músics en un espectacular escenari  feren sentir el seus ritmes, a la vegada que la plaça era plena de dimonis que escampaven foc per tot arreu. Senzillament impressionant. Ja ho  hem dit difícil de superar .





Us ofererim algunes imatges i en breu afegirem un petit vídeo i un album de fotografies.



No ens consta cap incident greu, llevat de les cremadures lleus habituals.









Però no tot va ser foc, aquella nit. Hi havia un plat fort afegit, el concert que arreplegà els grups State of Emergency, La Banda de Mó i Anegats.
Tres grups que aconseguirem que els cossos derrotats dels participants del correfoc, encara aguantassin un poc més. Gairebé fins les cinc de la matinada. Molt bé tots tres, molta marxa i molta animació, per a una Nit de Foc  per a recordar.