La moció de censura presentada per UCAP-PSOE, permet el canvi de govern municipal



Rafel Fernández Mallol surt elegit batle de Capdepera

L’Ajuntament de Capdepera té nou equip de govern. Un equip amb majoria suficient per a dur endavant la tasca de govern acordada pel pacte UCAP-PSOE
Bàsicament aquest seria el resum del ple extraordinari celebrat dissabte dia 30 de juliol a la Sala de Plens. Però anem a parts. Recodareu que passades les eleccions  se celebrà el plenari de constitució de l’Ajuntament, que acabà amb Joan Ferrer com a batle en minoria. Després de la dimissió, com a regidor, de Tolo Alzina i la presa de possessió de  Javier Rodríguez Abril, UCAP i PSOE tancaren el pacte de governabilitat  que passava per presentar la moció de censura que avui s’ha aprovat.



El ple ha aixecat molta expectació i ha comptat amb la presència de nombrosos simpatitzants del partits polítics, curiosos, mitjans de comunicació i dirigents  insulars del PSOE i PP.



La reunió va ser presidida per la taula d’edat constituïda per na Joana Llull i  Javier Rodríguez que, després de llegir la proposta de moció de censura presentada, donà la paraula a cada un dels portaveus dels partits amb representació a l’Ajuntament de Capdepera (esperam poder oferir-vos properament les intervencions completes i un resum en format vídeo) que justificaren el seu vot.



Després se passà a la votació  nominal, a mà alçada, que donà el resultat previsible de 9 vots a favor (PSOE i UCAP) i 8 en contra (PP, PSM-Entesa i Es Grup).



Acte seguit l’actual batle de Capdepera, Joan Ferrer passà la vara de batle a  Rafel Fernández que resultà elegit batle, segons consta en el pacte de governabilitat pels dos primers anys de legislatura. Rafel Fernandez dirigí unes paraules als presents, amb clar caràcter institucional i aixecà la sessió.



Malgrat la pluja a la Plaça des Sitjar se reuní gran quantitat de públic, i com sols ser habitual no faltaren les declaracions, enhorabones i felicitacions per als integrants del nou equip de govern