EL Govern central no aporta el finançament

Indignació en la plataforma pel tren de Llevant que preveu noves mobilitzacions

Els batles d'Artà, Son Servera i Sant Llorenç mostren el seu desacord








El Govern no executarà el projecte ferroviari entre Manacor i Artà ja que el Govern central no destina fons per a finançar-lo, segons ha revelat aquesta tarda el president de l'Executiu, José Ramon Bauza, en una roda de premsa convocada per donar compte de l'estat de les finances de la comunitat.

Es tracta d'un projecte que l'anterior Govern del Pacte va anunciar que entraria en funcionament el 2011, si bé l'actual Executiu ha anunciat que es tracta d'un projecte que ha de finançar l'Estat i si no arriben els fons del conveni ferroviari l'obra no es farà.

Amb aquestes perspectives i les eleccions generals convocades perdia 20 de novembre el tren serà un element clau en la campanya electoral al Llevant de Mallorca.

Josep Barrientos (PSOE). Les obres del tren tenen tancat un tram de l'avinguda de Joan Servera Camps que connecta el nucli urbà amb la zona costanera. Tampoc no es pot utilitzar el carril de bicicletes i, per anar ara de Son Servera a Cala Millor, els cotxes s'han de desviar pel polígon. "Tot això és un caos impressionant. Ens han fet un desastre xapant el poble i ara anuncien que les tasques s'aturaran. Bauzá hauria de recordar quins són els seus orígens i veure que el municipi no pot quedar d'aquesta manera. Això és un avís. No quedarem amb les mans plegades davant aquest situació. El poble es mobilitzarà".


Jaume Alzamora (Independents d'Artà), comenta que "es tracta d'una mala notícia per al municipi. Era una infraestructura llargament reivindicada pel poble. És un desastre que les obres, tant a l'estació com als voltants, quedin paralitzades i envoltades de tanques, amb tot el que això suposa per a la gent i el turisme". Alzamora es demana què "passarà ara amb aquesta situació i amb les cotxeres que hi ha devora el cementeri. La conjuntura econòmica no convida a fer grans inversions, però aquest és un equipament que s'hauria d'haver prioritzat".


Mateu Puigròs (Grup Independent de Son Carrió), senyala que "la paralització definitiva d'aquestes obres no tindria sentit, ja s'han executat en més d'un 70%".



Per la seva part, Xisco Antich al seu Facebook declarà en un article titolat MÁS SERIEDAD (29-07-2011)

El Govern de la Comunidad tiene un convenio de tren firmado con el Ministerio de Fomento que esta  vigente, y que, si bien es cierto que se han ido retrasando las aportaciones, actualmente hay unos 80 y pico millones comprometidos. El convenio en su totalidad era de unos 400 millones y permite realizar los proyectos en marcha.

Es verdad que nosotros nos vimos obligados por las circunstáncias a presentar un plan de Estabilidad  al Ministerio para tranquilizar a los famosos mercados, pero no es menos cierto que no se habia cerrado un  acuerdo, ya que desde Baleares seguiamos exigiendo el Fondo de Competitividad, puesto que éste era la forma de hacer justicia a una Comunidad que, gracias a un regimen de financiación del Gobierno Aznar, se habia pasado demasiados años, 21 puntos por debajo de la media española, causa ésta que conjuntamente con la bajada de recaudación derivada de la crisis y la situación en que heredamos la Comunidad,son las más importantes motivos  de  deuda de nuestra Comunidad. Por cierto no he escuchado que el actual Govern solicitara éste fondo en momento alguno.







Cap Vermell activarà una altra vegada la secció

Volem tren de llevant on va publicar totes les notícies al respecte


El Bloc de notícies pel tren de Llevant també es tornarà a activar:

http://trenllevant.balearweb.net/




i fins que tanquin la web podeu consultar



http://www.tramtren.cat