Dat i beneït: acaba una brillant edició de les Festes del Carme

Magnífica celebració del dia de la Patrona

Resum de les dues darreres jornades

Reportatge gràfic exhaustiu



La jornada del divendres, de la qual ja n'havíem ofert una part de la informació, va culminar amb la popular verbena que, tot i tenir lloc en divendres, va comptar amb una gran afluència de públic. Com totes les revetlles, podríem dir que va tenir dues parts: les primeres hores, fins devers la una de la matinada, amb més participació de la gent "madura", gent de ballar; i, a partir d'aquella hora, i fins que en donen, gent més jove, més de la barra del bar que del ball.

Actuaren els anunciats "Trio Bohemios", "Rodamons", "Four Stars" i "Val 9", i cadascun a la seva manera va animar la concurrència, fins que començar a clarejar el nou dia.







El dia de la Patrona, ja se sap, té els actes religiosos com a centre de l'activitat festívola. Cap a les 8 de l'horabaixa, la imatge de la Verge fou trasllada des del temple parroquial fins al moll, on, com cada any, es va celebrar la missa.













A tot això, les barques ja havien estat enramellades, per a lluir en la processó. Amb tot, hem d'insistir, com hem fet en passades edicions, que trobam una certa descurança en l'ornamentació de les embarcacions. Estaria bé posar-hi una mica més d'esment.







Va presidir la celebració Mn. Rafel Umbert, acompanyat pels preveres Nadal Bernat i Miquel Mulet. L'oficiant recordà els set anys passats al capdavant de la parròquia del Carme, 40 anys enrere, i tot el que va significar per a un jove capellà recentment ordenat com ell, l'experiència cala-rajadera.































En aquesta ocasió, l'embarcació encarregada de treure la imatge de la Verge en processó va ser el "Cap Vermell". Tot i l'embat que bufà, va transcórrer sense cap incidència.





Enmig de la processó, cap a les 10 de la nit, s'amollà el castell de focs artificials, que ens va semblar prou lluït, donades les limitacions pressupostàries.

















I després, la guida del pastís, la cantada de'havaneres, quinze anys ja, i que, com sempre, va ser seguida per un públic nombrós que omplia l'esplanada del moll.



Per començar, la Coral Gabellina, sota la direcció d'Elionor Gómez.Quintero.





Tot seguit arribà el torn de la Coral Sol Naixent, que dirigeix Pep Llull.





A continuacíó, foren els homes del grup "Cop de Mar" (sense direcció ni res que s'hi assembli), els que oferiren la seva actuació. Cap al final del seu repertori, s'hi afegiren les dones de la Coral s'Alzinar i, tots plegats, en cantaren una. D'aquesta presència femenina, per desgràcia, no en tenim constància gràfica.





I, ja per finalitzar, l'apoteosi final, els Pàmpols i les Llampugues del Moll, aquests també sense direcció i fins i tot sense cap assaig. Però, qui en sap, en sap. Ja se sap. Quina genteta!

 

Protagonistes:
- Biel Capó i Ana Peña, de Televisió de Mallorca, convidats a cantar amb el grup "Cop de Mar", en un homenatge a aquesta cadena que és a punt de desaparèixer. Hi hagué emoció.
- Bàrbara Flaquer, la incombustible presentadora de la trobada, amb la solvència que la caracteritza.
- Joan Ramon Esteva, Patrò Major de la Confraria, qui va agrair la col·laboració de tota la gent que ha fet possible aquesta edició de les Festes del Carme,















I ja està. L'any que ve serà un altre any.

Han acabat les Festes del Carme 2011 i ja podem dir que les mancances econòmiques no n'han malmès gens ni mica l'esperit. Aquestes són unes festes populars perquè arrelen en l'essència marinera de Cala Rajada i perquè compten amb un grup humà ample que, posant-hi moltes hores de feina, aconsegueix que tots les visquem com a nostres. Són festes populars perquè les fa el poble.

Visca El Carme 2012!