Ecos d'un extraordinari
Morralla Xop Festival

Sa Solera Gabellina

es gradua a les

Festes del Carme















El Morralla Xop Festival ja constiteuix una de les fites imprescindibles de les Festes del Carme. Bona música a rompre, cada vegada per a un segment més ample de població, i cada vegada major seguiment per un públic molt heterogeni.

En aquesta edició, a més, es comptava amb la presència de la nova Solera Gabellina, la colla dimoniera local, que ja havíem pogut veure en el seu debut en el Mercat Medieval, i que ara, com deim en titulars, s'ha graduat a les festes marineres.

La colla ha crescut, des d'aquella primera actuació, i no sols en nombre d'integrants, sinó en qualitat pel que fa a la seva actuació. Excepcional la percussió, però molt bé, igualment, tots i cadascun dels dimonis que ballaren fins a l'extenuació. I tot i no fer servir pirotècnia, diguem que aconseguiren captar el nombrós públic arreplegat, amb especial admiració per part dels molts estrangers que també hi eren, poc coneixedors segurament d'aquesta mena d'espectacles.

Evidentment, ens va semblar molt adient, la presència de Sa Solera Gabellina enmig del Morralla Xop Festival. I ara hi volem afegir que els nostres dimonis faran bé de dosificar les seves actuacions, les quals, d'alguna manera, s'han de fer esperar. Comprenem que, nous com són, tenguin ganes de sortir i de demostrar les seves habilitats, però haurien d'evitar caure en una certa banalització, a força d'excés d'actuacions, trencant així l'encant d'aquells moments especials en què tothom els esperarà amb els braços oberts.

Enhorabona, al·lots, estau en el bon camí!













































































Però clar, el Morralla Xop Festival també és música. És especialment música. I com dèiem més amunt, una música que, d'any en any, amplia el seu ventall i s'obre a tendències, estils i grups que interessen a gent més diversa. L'edició d'enguany ha estat especialment lluïda, amb un cartell de molta qualitat. Enhorabona als organitzadors: amb pressupostos cada vegada més minsos, fan equilibris impossibles, però ho aconsegueixen. Aqui teniu les fotos, posau-lis música!