El pregó de Jeroni Garau i el concert de la Coral s'Alzinar,
donen el sus oficial a les festes del Carme





Tot i els actes que precedeixen aquest moment, tothom considera les festes del Carme oficialment obertes a partir del pregó. Aquest actge, perfectament institucionalitzat, és segui cada any per un públic que omple indefectiblement l'església parroquial.



Seguint el cicle encetat per la Confraria d'uns anys ençà, la veu del pregoner va ser la d'un veterà pescador, en Jeroni Garau "Climent", qui, com va dir el presentador, avui ja fa part del paisatge sentimental del moll i, amb la seva presència, l'humanitza.

Parlà de les seves vivències professionals, d'una feina dura, gairebé despiatada, quan les pesqueres, a força de rems, eren molt lluny, i de qual els temporals s'havien de desafiar amb llaüts de vibnt pams.

El pregoner, no ho pogué evitar, s'emocionà més d'una vegada, al llarg de la seva dissertació, i de retruc ens emocionà a tots nosaltres.





La segona part, i com també ja s'ha fet habitual, va anar a càrrec de la Coral s'Alzinar. Els Nocturns de Mozart, Quatre Illes de Joan Valent, i la ja habitual Cala Rajada, conformaren un programa que va ser del gust dels assistents. Especialment l'obra de Valent, molt ben acompanyada per un solvent grup de músics, aconseguí aixecar el públic dels seients.

De manera que ja ho sabeu, les festes han començat oficialment. Ara ja no tenim excusa per a perdre'ns ni un sol acte.